Nem érdemeltünk vereséget

Nem érdemeltünk vereséget

Egy gól döntött a szlovének javára U17-es leánycsapatunk ŽNK Radomlje elleni felkészülési mérkőzésén.

Illés Akadémia-Viktória U17 – ŽNK Radomlje U17 0–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. (Nagy A.) – Váraljai V. (Lakatos L.), Németh Z., Hajdú P., Czuczai M. – Müller Zs., Harangi L. (Bukor Z.) – Simon E., Nagy B., Csombor L. – Gyócs-Németh C. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

A múlt heti, horvátországi túrához hasonlóan ezúttal is nemzetközi megmérettetés várt U17-es leánycsapatunkra. Győrffy Mátyás együttese a szlovén ŽNK Radomlje gárdáját látta vendégül. A találkozó elején a sárgamezesek birtokolták valamivel többet a labdát, ezt követően azonban egyre bátrabban játszottak a mieink, többször is veszélyes kontrákat tudtak vezetni pár húzásból. Két alkalommal nagyon közel jártunk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, a helyzetek azonban kimaradtak, a játékrész hajrájához közeledve pedig egy rögzített játékhelyzet után a szlovén együttes került előnybe. A pihenő utáni periódusban inkább a mi térfelünkön folyt a játék, a lányok azonban hajtottak, küzdöttek, s egyáltalán nem tettek le az egyenlítésről, fordításról. Kemény belépők, párharcok tarkították az összecsapást, mely meglehetősen feszültté is vált az utolsó szakaszhoz érkezve. A mieink fáradtságot nem ismerve mentek előre, többször is veszélyesen futottak el villámléptű szélsőink, de magas letámadás utáni labdaszerzésből is volt esélyünk a gólszerzésre. A lányok az utolsó pillanatig nagy erőket mozgósítottak az egalizálás érdekében, s bár a találkozó a szlovének 1–0-s győzelmével zárult, minden dicséretet megérdemelnek.

Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk egy igencsak komoly erőkből álló ellenféllel szemben. Az első félidőben kontrák után két nagy lehetőségünk is volt, ha egy kicsit határozottabbak, élesebbek vagyunk, gólt, gólokat is szerezhettünk volna. A fordulás után egy picit úgy éreztem, hogy megzavarodtunk, ebből azonban nagyon szépen ki tudtunk jönni és a találkozó utolsó szakaszában beszorítottuk ellenfelünket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő ellentámadásaikban is benne volt a gól, lüktető, jó iramú mérkőzést játszottunk. Hiányérzetem talán csak amiatt lehet, mert bizonyos szituációkban nem voltunk kellően higgadtak és összeszedettek. Gratulálok a lányoknak, jó meccset játszottunk. Megyünk tovább, dolgozunk tovább

– értékelt a találkozót követően Győrffy Mátyás.