Fél órát játszott a válogatottban Katona István

Fél órát játszott a válogatottban Katona István

A magyar és az ír U17-es együttes összecsapásán nem született gól.

Spanyolországban edzőtáborik a magyar U17-es válogatott: a keretbe meghívást kapott az Illés Akadémia támadója, Katona István is.

2023 májusában az U17-es Európa-bajnokságnak Magyarország ad otthont: erre készül Belvon Attila együttese.

Csütörtökön 1–0-ra kikaptunk az írektől, most pedig 0–0-s döntetlent játszottunk a szigetországiakkal. A találkozó első félideje jelentős magyar fölényt hozott, de hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, mint az ellenfél, a támadóharmadban nem tudtunk mit kezdeni a tömörülő ír védelemmel. Egy-két lehetőségünk adódott ugyan, de a befejezések nem sikerültek, a lövéseinket blokkolták az ellenfél játékosai.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék. A 63. percben állt be Katona István, ám a 90 perc alatt nem született gól, hiába álltunk a meccs összképe alapján közelebb a győzelemhez, be kellett érnünk a döntetlennel.

Az első félidőben magasan az ellenfél fölé nőttünk játékban, a 16-oson belüli megoldásaink azonban nem voltak jók, sokkal hatékonyabban kellett volna támadnunk ahhoz, hogy feltörjük a stabilan védekező írek hátsó alakzatát. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott, sikerült ugyan levédekeznünk az ellenfél támadásait, de bőven lehet hiányérzetem, mert az utolsó passzokig rendben volt a játékunk, de az ellenfél tizenhatosánál rendre rossz döntéseket hozunk

 értékelt a találkozót követően Belvon Attila.

Forrás: www.mlsz.hu