Féltucat góllal győzött Bécsben női U19-es csapatunk

Féltucat góllal győzött Bécsben női U19-es csapatunk

Amint a bajnokságban, úgy a felkészülési mérkőzéseken is remekül szerepel női U19-es csapatunk. Tebeli György gárdája Bécsben, a First Vienna második – gyakorlatilag junior – csapatának vendégeként győzött 6–0-ra.

First Vienna „B” – Illés Akadémia-Viktória U19 0–6 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Szabó K., 65.) – Nagy B., Szabó L., Pintér T., Szabó F. (Novák L., 61.) – Hécz Zs., Pálfy (Szabó F., 76.), Gravencz G. – Csizmadia Zs. (Vesztergom B., 31.), Vesztergom B. (Mesterházy I., 16.), Novák L. (Csizmadia Zs. 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Vesztergom B. (2), Mesterházy I. (2), Csizmadia Zs., Novák L.

A miénknél idősebb, többségében 17-21 éves játékosokból álló csapattal találkoztak akadémistáink. A First Vienna B a Future League-ben szerepel, amit nagyjából tartalékbajnokságként értelmezhetünk, de a világért sem keverendő össze a Bundesliga másodosztályával. De, talán – a hűvös idő mellett – nem is elsősorban ez nehezítette meg a mieink dolgát, hanem a sok hiányzó, a betegek, sérültek, rehabilitálók miatt vezetőedzőnk csak szűk keretre számíthatott.

Tebeli György végül megoldásként azt választotta, hogy 15 percenként cserélt, így legalább minden mezőnyjátékos minimum 75 percet játszani tudott. Abszolút pozitívum, hogy U19-es csapatunk újabb mérkőzést hozott le kapott gól nélkül és bár a lányok az új felállást csak két edzésen tudták gyakorolni, rengeteg tudatos elem látszott a mieink játékán, illetve a labdabirtoklásunk is egyre tudatosabb.

Először is, szeretném kiemelni, hogy az osztrák csapat lényegesen jobb játékerőt képvisel, mint amit az eredmény mutat. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Azt gondolom, hogy ha a bécsiek a magyar akadémiai bajnokságban indulnának, a 4-5. helyen végeznének. Ezért is öröm, hogy a mi lányaink jó teljesítményt nyújtva bizonyították, hogy gyorsabban futballoznak és egyénileg is magasabb nívót képviselnek, mint az ellenfél játékosai. Két gólt szereztünk az első félidőben, a második játékrész első negyedórája viszont nem tetszett. Hál’ istennek, egy eladott labdából újabb gólt tudtunk lőni és a folytatásban már nem lehetett kérdéses az utolsó félóra forgatókönyve

– értékelt Tebeli György vezetőedző.