Nem érdemelt vereséget az Illés Akadémia U19-es csapata

Nem érdemelt vereséget az Illés Akadémia U19-es csapata

A rendkívül fiatal átlagéletkorú Illés Akadémia U19 legalább egy pontot megérdemelt volna.

Vasas Kubala Akadémia U19 – Illés Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19.: Simon B. – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. (Németh Á., 85.) – Kozári (Kovács P., 85.), Szabó B., Rosner (Tóth K., 67.) – Papp (Kovács A., 65.), Heiter, Horváth R. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Míg a hazaiak az U19-es bajnokság „A”-csoportjában már négy, mi még csak két találkozónál jártunk a mai mérkőzés előtt. Horváth Rudolf megfiatalított gárdával utazott a fővárosba. Az első játékrészben – főleg annak elején – fölényt tudott kialakítani a Vasas, ám az Illés Akadémia futballal próbált erre válaszolni. Az ellentámadásoknál az utolsó passzokba csúszott hiba. Az utolsó előtti percben egy eladott labda utáni megpattanó lövéssel szerezte meg a vezetést a Vasas.

Fordulás után átvettük a játék irányítását, egyértelműen a levegőben lógott az egyenlítésünk – sajnos, ott is maradt. Ám a mutatott futball abszolút biztatónak bizonyult, az egész csapat átlag feletti teljesítmény nyújtott. A 90. percben elvégzett szögletnél is a gólunkban bízva mentünk előre, ám blokkoltak a hazaiak, és ők pontosan tudták befejezni a kontrát, kialakítva a 2–0-ás végeredményt.

A fizikálisan kifejezetten magas-erős Vasas otthonában léptünk pályára. A hazaiak próbáltak labdás fölényt kialakítani, és a szélről belőtt labdákkal operálni. Fent maradtak rajtunk, de igazán nagy helyzetet nem tudtak elérni. A kezdetek után egyre jobban kihoztuk a labdákat, sőt, azokat meg is tudtuk tartani, elől pedig Horváth Rajmi többször megverte a védőjét, így voltak kontralehetőségeink. Sajnos egy eladott labda után hátránnyal mentünk szünetre.
A II. félidőben az egész 2021-es év eddig legjobb játékot láthattam a csapattól. Támadó szellemben léptünk el, sok-sok helyzetünk volt, a kapufát is eltaláltuk, veszélyesek tudtunk lenni szöglet után, és sok lövéssel is próbálkoztunk. A helyzetek kimaradtak, Rosner Gergő és Horváth Rajmund előtt is nagy lehetőségek voltunk, sokszor a hazaiak mögé kerültünk. Bátrak voltunk, hátul egy az egyben védekeztünk, birtokoltuk a labdát, úgyhogy nagyon jól néztünk ki – ez hosszútávra rendkívül biztató. A cél, hogy az ilyen félidőket egész mérkőzésre toljuk ki – ez a felfogás lesz az etalon, bármilyen összetételű csapattal is állunk ki. Akik ma bemutatkoztak, mind átlag feletti teljesítmény nyújtottak, de közülük is kiemelném Kozári Norbertet, mellette pedig Heiter Bence is maradandót alakított

– mondta Horváth Rudolf vezetőedző a mérkőzés után.