Nem elég jól játszani, meg kell tanulni nyerni

Nem elég jól játszani, meg kell tanulni nyerni

A tavaszi szezonban kifejezetten balszerencsés női U17-es csapatunk a 94. perc elején még 2–1-re vezetett – de csak egy ponttal lett az Illés gazdagabb.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Puskás Akadémia U17 2–2 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Kocsi P. – Kleinert P., Németh Z., Szabó F Harangi L. (Gyócs-Németh C., 56.) – Müller Zs., Ceglédi B. – Nagy B. (Stadler K., 85.), Novák L. (Farkas B., 46.), Mesterházy I. (Váraljai V., 93.) – Csombor L. (Bukor Z., 85.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (30., 1–1; 39., 2–1)

A mérkőzés első bő húsz perce a Puskás Akadémiáé volt. A vendégek fölényben futballoztak és a 22. percében egy szögletnyomán kipattanó labdából, Jánoska Mirella révén a vezetést is megszerezték. Hátrányba került csapatunk azonnal a sebességváltóhoz nyúlt és az első játékrész második felében nem csak a mezőnyben vette át az irányítást, de Csombor Luca két nagyszerű góljával fordítani is tudott. Támadónk előbb Müller Zsófia szabadrúgására érkezett a hosszú, a bal oldalon tökéletesen, majd szép egyéni akció végén mattolta Kispetik Alexandrát, a vendégek kapusát.

A fordulás után is elsősorban az Illés Akadémia akarata érvényesült a pályán – milyen jó volna ezt a mondatot azzal befejezni, hogy a lányok megőrizték előnyüket és behúzták a három pontot! Sajnos azonban nem ez történt. a 94. (!) percben Nagy Nikolett végigvezette a labdát szinte az egész térfelünkön, helyzetbe került és egyenlített.

A vereség gyakran bosszantó, különösen akkor, ha valaki az „utolsó utáni” pillanatban kapja az egyenlítő gólt. Még bosszantóbb, hogy ez tavasszal már a második ilyen mérkőzésünk, az MTK Budapest is a hosszabbítás másodperceiben szerzett két pontot.

Gratulálok a lányoknak! Ahogy én, úgy nyilván ők is csalódottak, mert ez olyan döntetlen, amelynél pontokat veszítettünk. Küzdöttek, a hozzáállásukkal semmi baj sem volt, de úgy tűnik, nem elég jól játszaniuk, meg kell tanulni megnyerni a mérkőzést. A bosszúságot enyhíti, hogy ha lepörgetem a fejemben a tavaszi mérkőzéseinket, azt látom, jó úton járunk, fejlődik a csapat, fejlődnek a lányok. Sok ilyen mérkőzésre lenne szükség, mert ezeken lehet igazán előrelépni. A döntetlen összességében igazságos, de amennyiben sikerült volna nyerni, akkor is azt mondanám, a játék képének megfelelő eredmény született

– értékelt Győrffy Mátyás.