Nem adtuk fel, három pont lett az eredménye

Nem adtuk fel, három pont lett az eredménye

U15-ös leányaink 2–1-es győzelmet arattak a Diósgyőr ellen.

Illés Akadémia-Viktória U15 – DVTK U15 2–1 (1–1)
Illés Aka.-Vikória U15:
Czuczai D. –  Imre A., Licskai L.,  Ferenczi H., Kóródi A. (Szélessy H., 75.)– Bihari P., Sági F., Harmath R. (Göndör R., 75.) – Giczi L., Alasz H., Bihari Cs. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Harmath R. (29., 1–0), Licskai L. (74., 2–1)

Első 2023-as hazai tétmérkőzésére készült U15-ös leánycsapatunk, a Ferencsik Evelin vezette gárda a Diósgyőr együttesét látta vendégül.

A mérkőzés első szakasza meglehetősen hektikus, kapkodó játékot hozott, s bár mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, ez egy ideig igazán komoly helyzetben nem mutatkozott meg. Alasz Hanna remek szabadrúgása a felsőlécen csattant, közel jártunk hozzá, hogy megszerezzük a vezetést. A vendégek masszívan védekeztek, kihasználták fizikális erejüket, így aztán finoman fogalmazva sem volt könnyű dolgunk, már ami a retesz feltörését illeti. Ez végül a 29. percben sikerült, egy hosszú indítást Harmath Ramira futott be, majd lőtt szépen a kapus felett a hálóba, 1–0-ra módosítva ezzel az állást. A folytatásban is veszélyesebben futballoztunk, többször is megduplázhattuk volna az előnyünket, a vendégek kapusa azonban szép védésekkel tartotta meccsben csapatát. Sajnos a futballnak van egy olyan törvényszerűsége, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez ezúttal sem történt másképp, a Diósgyőr még a szünet előtt egyenlített, így aztán 1–1-ről következhetett a folytatás. Minden csapat életében vannak olyan mérkőzések, ahol kevésbé akarnak összejönni a dolgok, s amelyek nem a szép futballról, a gólzáporos győzelemről szólnak. A játék képe alapján talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez is ilyen volt, ilyenkor pedig kulcsfontosságúvá válik az a faktor, hogy így is elhiszik-e a lányok, hogy győztesen hagyhatják el a pályát. A mieink ebből most (is) jelesre vizsgáztak, mindent egy lapra feltéve támadtak, mentek előre, a 74. percben pedig Alasz Hanna, Licskai Léna, majd a kapu bal alsó sarka volt a labda útja, a jól helyezett lövés pedig 2–1-es győzelmet és három pontot jelentett számunkra.

Olyan volt a játékunk, mint az időjárás, kiszámíthatatlan. A szerdai, MTK elleni kemény mérkőzés után tompának, fásultnak éreztem a lányokat, emellett pedig az sem segített rajtunk, hogy egy rendkívül betömörülő ellenfél állt velünk szemben. Voltak lehetőségeink, de az ellenfél kapusa kifogott rajtunk párszor, valamint a kapufa sem volt velünk. Dicséretes, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, mentünk előre, és ennek meg is lett az eredménye, itthon tudtuk tartani a három pontot, amihez gratulálok a lányoknak

– értékelt a lefújást követően Ferencsik Evelin vezetőedző.