Ezúttal éles volt a kapu előtt a leány U17

Ezúttal éles volt a kapu előtt a leány U17

Győrffy Mátyás leányai hatot rúgtak és egyet sem kaptak a DVTK elleni összecsapáson.

Illés Akadémia-Viktória U17 – DVTK U17 6–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Kleinert P., Németh Z., Farkas B. (Gyócs-Németh C., 46.), Giczi K. – Müller Zs., Ceglédi B (Váraljai V., 80.). – Harangi L. (Lakatos L., 80.) – Nagy B. (Bukor Z., 68.), Csombor L., Simon E. (Csarnai Z., 68.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (5., 1–0), Majnár Alíz (17., 2–0, öngól), Gyócs-Németh C. (70., 3–0; 71., 4–0; 93., 6–0), Kleinert P. (81., 5–0)

A szerdai, MTK elleni idegenbeli mérkőzés után újabb erőfelmérő várt U17-es lányainkra, akik a DVTK ellen nyitották a tavaszi hazai bajnokik sorát. Pár nappal ezelőtt a fővárosban egyáltalán nem érdemeltek vereséget a mieink, a stáb és a lányok azzal a reménnyel indultak neki a találkozónak, hogy a játék és az akarat ezúttal gólokkal és győzelemmel is párosul majd.

Hogy ez így legyen, ahhoz Csombor Luca révén már az 5. percben megtették az első lépést a mieink, csatárunk egy rendkívül higgadt csel után lőtte a kapu bal oldalába a labdát. Birtokoltuk a labdát, megbecsültük a játékszert, a vendégek pedig nem igazán tudtak kibontakozni és veszélyes támadásokat vezetni. A 17. percben aztán sikerült megdupláznunk az előnyt, egy öngólnak köszönhetően módosult 2–0-ra a mérkőzés állása. Szép támadásokat vezettünk, de távolról is bátran próbálkoztunk, különösen Simon Enikő volt az, szélről befelé húzva több alkalommal is veszélyeztetett. A szünetre 2–0-s hazai vezetéssel mehettek a csapatok, majd következett a második játékrész, melynek első fele inkább a küzdelemről, a mezőnyjátékról szólt, mintsem a látványos megoldásokról és a nagy iramról. A mérkőzést ebben a szakaszban is kontrolláltuk, mi jártunk közelebb az újabb találathoz, melyet Gyócs-Németh Cintia büntetőjéből meg is szereztünk. A gól után mindössze egy perc telt el, amikor Cinti harcosságának köszönhetően másodszor is eredményes tudott lenni, már négygólos volt az előnyünk (4–0). Így érkeztünk el az utolsó tíz perchez, amely nem is indulhatott volna jobban: Kleinert Petra szögletébe a kapus bár beleért, a labda behullott a hosszúba, a 81. percben már 5–0 volt a találkozó állása. A gólok sorának ezzel még nem volt vége, Gyócs-Németh Cinti a hosszabbításban harmadszor is megzörgette a miskolciak hálóját, beállítva ezzel a 6–0-s végeredményt.

Próbáltunk csak saját magunkkal foglalkozni a mérkőzés előtt és erőt meríteni a szerdai, MTK ellen találkozó pozitívumaiból. Arra törekedtünk, hogy birtokoljuk a labdát, minél több helyzetet alakítsunk ki, és hogy ezeknél higgadtak legyünk. Úgy gondolom, hogy ez sikerült, nyugodt mérkőzést játszottunk, végig koncentráltunk, fókuszáltunk, nem pedig a kifogásokat kerestük. Gratulálok a lányoknak

– fogalmazott a mérkőzés után a Győrffy Mátyás, a csapat vezetőedzője.