Nekünk kifelé, nekik befelé pattant

Nekünk kifelé, nekik befelé pattant

Sok helyzetet kihagytunk, a vendégek pedig élesek voltak a kapu előtt.

Illés Akadémia U14 – Nyíregyháza Spartacus FC U14 0–2 (0–0)
Illés Aka U14.: Tama – Abért (Rózsa, 78.), Takács D. (Blum, 52.), Mayer, Kelemen – Őri (Csonka, 52.), Palkó, Németh R. – Szijjártó Ábel, László (Bécsy, 65.), Meskó. Edző: Tóth Zsolt.

Ismerkedésre nem volt idő, ugyanis hamar egymásnak ugrott mindkét csapat. Először Őri Bálint rohant el a jobb szélen, bevitte a labdát a 16-oson belülre, centerezését üggyel-bajjal mentették a vendégek. A 7. percben egy ellenféltől kapott labdát László Krisztián lőtte 17 méterről fölé. Nem sokkal ezután egy bal oldali vendégakció végén középre tett labdánál bizonytalanok voltunk, Kenéz Kristóf lőtt, Tama lábbal védett óriásit. Mindebből kontrát indítottunk, Szijjártó Ábel háttal a kapunak vette át a labdát, majd Németh Richárd került lövőhelyzetbe, ám védeni tudott a kapus.

A 25. percben László Krisztián 16 méterről a jobb felső sarkot célozta meg, a labda a kapufa és a felső léc találkozásáról pattant le, majd tisztáztak a vendégek. A 33. percben egy kapura rúgott szögletnél védett nagyot Tama, míg az első félidő hajrájában Németh Richárd szabadrúgása után Palkó Áron lövését blokkolták a nyíregyháziak. Élvezetes, jó iramú volt az első játékrész.

Fordulás után kicsit visszavett mindkét csapat, és ez a vendégeknek kedvezett. Az 50. percben a bal oldalon futott nyíregyházi akció végén Kenéz lépett be a 16-oson belülre és 11 méterről a kapuba lőtt, 0–1. Nem sokkal később Hegedűs Csongor a lábak alatt úgy lőtte ki a hosszú sarkot 15 méterről, hogy a labda a kapufáról pattant a hálónkba, 0–2. A mieink kétgólos hátrányban sem adták fel. A 63. percben Abért Barna lapos lövését fogta a kapus, egy perc múlva Szijjártó fejesét hárította a vendégek hálóőre. A 74. percben Németh 19 méterről úgy találta el a felső lécet, hogy a labda a gólvonal elé vágódott, míg az utolsó pillanatokban Meskó beadását Kelemen lőtte kapura, de lábbal ezt is hatástalanította a kapus.

Sok-sok helyzetet kialakított az U14-es csapatunk, ám ezek sorra kimaradtak. Nagyon koncentrációval és egy csipetnyi szerencsével fordított eredmény is születhetett volna a fizikálisan rendkívül erős Nyíregyházával szemben.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első lehetőség és az első ziccer is előttünk adódott, ezek bármelyikét – akár mindkettőt is – gólra válthattuk volna. Ezt követően a Nyíregyházának is volt lehetősége, de az első félidő helyzetei – kapufát is rúgtunk – alapján több góllal is vezethettünk volna. A második félidő eleje mezőnyjátékkal telt, ám egy óriási egyéni hiba után gólt kaptunk. Ezek után a Nyíregyháza a védekezésre koncentrált. Mi labdát birtokoltunk, igyekeztünk bontani őket, tudatosan forgattuk a labdát – ám egy kontra végén újabb találatot kaptunk. Ezt követően is megvoltak a helyzeteink, a kapufa megint nem segített bennünket, nagy bravúrt is bemutatott a vendégkapus. A helyzetek alapján nyernünk kellett volna, de ettől függetlenül természetesen gratulálok a Nyíregyházának. Pozitívum, hogy labdabirtoklásban sok hatékony és tudatos dolgot csináltunk, be kell rúgnunk a helyzeteinket legközelebb

– értékelt Tóth Zsolt a meccset követően.