Győztes debreceni túra

Győztes debreceni túra

Horváth Rudolf és Horváth András együttese egy góllal nyert a Hajdúságban.

DVSC-DLA U19 – Illés Akadémia U19 0–1 (0–1)
Illés Aka U19: Szekeres – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. – Nagy B., Rosner, Bunevácz – Heiter (Mayer, 84.), Antal (Volter, 46.), Horváth R. (Markó, 70.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Bunevácz (18., 0–1)

Viszonylag szűk kerettel érkezett az Illés Akadémia U19-es csapata Debrecenbe, de annak örülhettünk, hogy a sérüléséből felépülő Volter Patrik már ott lehetett a társaival. A meccs képe alapján a zöld-fehérek inkább játszották a focit, míg a hazaiak a fizikai fölényükre építve a kontaktfutballt keresték. A 18. percben egy szögletvariációt gólra váltottunk: Heiter Bence gurította vissza a labdát a 16-osra, ahol Bunevácz Bence érkezett, és a bal oldali kapufa belső töve mellé tekerte a labdát, 0–1. Ezek után jobban felvállalta a támadásokat a Debrecen, Szekeres Enzó azonban ihletett formában védett, amikor pedig ő is verve volt, akkor a kapufa segített számunkra. Ha még csak csereként is, de pályára léphetett két visszatérőnk: Volter Patrik fél év, Markó Máté 2 hónap kényszerű szünet után húzhatott ismét felszerelést.

Mind az első, mind a második félidőben állandó veszélyt jelentettek a kontráink, így izgalmasan alakult a találkozó. Akár meg is duplázhattuk volna az előnyünket, de a hazaiak is betalálhattak volna. Azonban egyik sem történt meg, így a tavaszi bajnoki szezon első győzelmét aratta csapatunk.

Egy fizikálisan nagyon erős ellenféllel szemben játszottunk, úgy, hogy több fiatallal töltöttük fel a keretünket. Jó meccset játszottunk: mi a játékra törekedtünk, ők pedig párharcokra. Előnyünk tudatában sem álltunk vissza, ki-ki meccs alakult ki. Helyzet volt itt is, ott is. Nagyon jól védett ma Szekeres Enzó, és a fiatalok közül Nagy Benjámin is átlag feletti produkcióval rukkolt ki. Amikor a hazaiak kerültek fölénybe, akkor az ellentámadásainkban volt veszély, Horváth Rajmund révén többször is megduplázhattuk volna előnyünket. A szünetet követően visszatért Volter – még szebb lett volna, ha góllal teszi ezt – ám ő is kihagyta a helyzeteit, a hazaiak kapusa is sokszor védett. Izgalmasan alakult a meccs utolsó negyede, de az elmúlt hetek után elmondhatjuk, hogy a szerencse ma velünk volt – tettünk is érte, nem is keveset – így rászolgáltunk a három bajnoki pontra.  A korábbiakhoz képest talán egy kicsit fáradtabbak voltunk, de helyenként jó játékot mutattunk, és beleadtak mindent a fiúk. A fiatalabbak is stabilak voltak, nagyon örülök, hogy megnyertük az első meccsünket

– értékelt a meccset követően Horváth Rudolf vezetőedző.

A teljes mérkőzés visszanézhető ezen a YouTube linken: www.youtube.com/watch?v=hpPJXJ68CUA
A gólunk 29:00-tól tekinthető meg.