Nehézkesen indult, de a vége sima lett

Nehézkesen indult, de a vége sima lett

Az első negyed után ugyan még a vendég Mosonmagyaróvár vezetett 1–0-ra, de a lefújáskor már 7–3 volt U13-asaink javára.

Illés Akadémia U13 – CREDOBUS Mosonmagyaróvár U13 7–3 (0–1, 1–0, 2–0, 4–2)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Bock, Székely, Molnár B., Szalma – Lakatos, Magadics, Módly. Cserék: Németh B., Reiber, Mihók, Angler B., Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Mihók (29., 1–1; 43., 2–1), Szabó B. (47., 3–1; 62., 4–1; 67., 6–1), Angler B. (66., 5–1), Lakatos (73., 7–2)

A mérkőzést Szabó Botond helyzete vezette be, de ebből sajnos nem lett gól. Nem sokkal később Bock Bence fejese is biztató volt, de az ellenfél kapusa hárítani tudott. A 16. percben Lakatos Krisztián távoli lövésére is jól reagált az óváriak cerberusa. A negyed utolsó pillanataiban viszont a vendégek első ziccerükből betaláltak, így a rövid pihenőre ők vonulhattak 1–0-s vezetéssel.

A második etap elején is egyértelműen Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai domináltak, de az egyenlítésre egészen a 29. percig kellett várni. Ekkor Módly Samu labdaszerzését követően Mihók Martin volt eredményes. A folytatásban több kisebb-nagyobb lehetőség adódott a mieink előtt, de az eredmény a szünetig nem változott, azaz maradt az 1–1.

Térfélcsere után viszont nagyon gyorsan átvettük a vezetést, ugyanis Mihók Martin újfent mattolta az óváriak hálóőrét. Ezt követően Szabó Botond bombázott két remek csel után a hálóba, így pedig már 3–1 volt a javunkra. Az etap végjátékában háromszor is eltaláltuk a kapufát, de az előnyünket nem tudtuk növelni.

Az első három felvonáshoz képest a negyedig 20 perc szabályos gólfesztivált hozott. Akadémistáink közül Szabó Boti kétszer, míg Angler Benett és Lakatos Krisztián egyszer-egyszer volt eredményes. Mivel közben a vendégek is szereztek két gólt, a vége 7–3 lett U13-as csapatunk javára.

Furcsa volt ez a mérkőzés a számunkra, mivel mi végig nagypályán gyakoroltunk és nehéz volt visszazökkennünk erre a 8+1-es felállásra. Az első negyedben nem is játszottunk jól, de ettől függetlenül ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Utána viszont rendeztük a sorokat. Több jó kombinációnk volt, szép gólokat is szereztünk. Akár még ennél nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Viszont a három kapott gól nagyon nem tetszett, mert óriási egyéni hibák előzték meg őket. Tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani, és fogunk is még. De összességében most is tetszett a fiúk hozzáállása, és a győzelem teljesen megérdemeltnek mondható

fogalmazott a mérkőzés után Szűcs János vezetőedző.