Egy-egy győzelem és vereség után itt az első iksz

Egy-egy győzelem és vereség után itt az első iksz

Nem született gól az Illés Akadémia U16 mecsekaljai mérkőzésén.

Pécsi MFC U16 – Illés Akadémia U16 0–0
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Blum, Németh R., Bécsy – László, Zsiga, Bene (Szakasics, 65.) – Csalló (Rózsa, 46.), Sipos-Kiss (Liplin, 46.), Pljesovszki. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Pécsre látogatott Sátori Barnabás és Körhöcz György együttese: ez volt egymás után a második idegenbeli találkozója az Illés Akadémia U16-nak. A piros-feketék még csak egy meccset tudtak le tavasszal (1–1-et játszottak otthon az UTE ellen), míg mi már kettőt: 2–1-re megvertük az Újpest FC-t, ám a Vasastól idegenben 3–2-re kikaptunk. Tizennégy találkozóból ez a tavaszi szezon: annyi pontot kell gyűjteni, hogy az első négy hely valamelyikére oda tudjunk érni.

Nagy esőben indult a meccs, aztán amikor elállt, akkor csúszkáltak a játékosok. Fociban emiatt is kevesebbet tudtunk nyújtani, mint, ami megszokott, a hazaiaké is volt az első tíz perc, aztán ahogy hozzászoktunk a körülményekhez, kiegyenlítődött a játék. A meccs egészére jellemző volt a nagy küzdelem és a sok párharc. A hazaiak helyzeteinél a bekkek vagy Tama Máté állt magabiztosan a helyén. Előttünk a nagyobb lehetőségek a második félidőben adódtak: a 69. percben Rózsa Máté fejesét a gólvonalról tisztázták a baranyaiak, míg a hajrában Liplin Bence centikkel lőtt mellé, László Krisztián lövésébe pedig belevetették magukat a védők. Összességében voltak itt is, ott is lehetőségek: a legvégén a mi lábunkban volt a meccslabda, de sajnos ott is maradt.

Nagyon szerettünk volna most már idegenben is győzni, egyértelműen a három pontért utaztunk Pécsre, viszont a játék képe alapján igazságos a döntetlen. Az utolsó percekben lévő helyzetek miatt lehet némi hiányérzetem, de az összkép alapján reális az iksz. Fontos egy pontot szereztünk, ami később még értékesebb lehet

– mondta Sátori Barnabás a találkozó után.