Négygólos siker a DVTK ellen

Négygólos siker a DVTK ellen

Női akadémiai csapataink közül ezúttal az U19-esek játszottak hazai pályán, az Illés Akadémián. A lányok megérdemelt, négygólos sikert arattak a Diósgyőri VTK ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Diósgyőri VTK U19 4–0 (3–0)
Illés Aka. U19: Csapó Zs. – Szabó L. (Rugovics B., 65. p.), Kováts A. (Molnár R., 76. p.), Pálmai E., Hajba J. – Nagy D., Pálfy B., Csizmadia Zs., Varró V. (Balogh S., 76.) – Kaszap K., Simon F. (Varga B., 65. p.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (10., 1–0), Nagy D. (18., 2–0), Csizmadia Zs. (38., 3–0), Kaszap K. (71., 4–0).

A Tebeli György által irányított gárda lendületesen, jól kezdte a mérkőzést és a fölénye hamar gólokban is megmutatkozott. Akadémistáink Varró Veronika találatával szereztek előnyt, majd miután – még a félidő közepe előtt – Nagy Dorottya is rúgott rá egyet, kicsit megnyugodott a csapat, kisebb lett az iram. A szünetre, Csizmadia Zsófi találatának köszönhetően, már háromgólos előnnyel mehettek a lányok, de így is volt mit megbeszélni, a szakmai stáb néhány apróbb javítandóra, elsősorban helyezkedési hibára fel tudta hívni a figyelmet.

Akadémistáink a második félidőben is domináltak, de talán nem volt akkora tűz bennük ebben a játékrészben, mint a mérkőzés elején. A cserék viszont segítettek, jól szálltak be, ennek is köszönhető, hogy az Illés Akadémia a mérkőzés utolsó negyedéhez érve tovább tudta növelni előnyét – ezúttal Kaszap Kamilla szerzett gólt, beállítva a 4–0-s végeredményt.

Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk. Szeretném kiemelni az erőnléti edzőnk, Orbán Attila munkáját is, mert a lányok frissen, motiváltan játszottak. Már a bemelegítésnél érezni lehetett, hogy a remekül sikerült heti munka után ebből valami jó sülhet ki, örülök neki, hogy a fölényünk gólokban is megmutatkozott

– értékelte a szezon második mérkőzését, a csapat második győzelmét, Tebeli György vezetőedző.