Megérdemelt győzelem, kissé dadogós játékkal

Megérdemelt győzelem, kissé dadogós játékkal

A szezon első idegenbeli mérkőzésén, Diósgyőrben, kétgólos győzelmet aratott akadémiánk leány U17-es csapata.

Diósgyőri VTK U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 0–2 (0–1)
Illés Aka. U17:
Szabó K. (Farkas L., 81. p.) – Csáki E., Sarang R. (Márk, 69. p.), Pintér T., Szabó T. – Harangi L. (Egervölgyi L., 69. p.), Hajdú P., Kleinert P. (Simon E., 57. p.), Csejtei E. – Gyócs-Németh C. (Farkas B., 57.), Mesterházy I. (Németh Z., 81. p.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Gyócs-Németh C. (20., 0–1), Csáki E. (61., 0–2)

A futball másfél évszázadának egyik fontos axiómája, hogy az az igazán jó csapat, amely kevésbé látványos játékkal is győzni tud. Ha ebből a tézisből indulunk ki, az Illés Akadémia-Viktória FC női U17-es gárdája igazán jó csapat, mert – vezetőedzője, Győrffy Mátyás elmondása szerint – úgy tudott kétgólos győzelmet aratni a legidősebb korosztály női akadémiai bajnokságának első idegenbeli mérkőzésén – hogy nem játszott igazán látványosan.

Gyorsan tegyük hozzá, az akarással, a lányok hozzáállásával mákszemnyi probléma sem volt, sőt, kifejezetten dicséret illeti őket, hogy akkor is mentek előre, igyekeztek dominálni, amikor érezték, hogy nem megy annyira a játék, mint amennyire szeretnék.

Talán, ha a mérkőzés elején adódó két lehetőségből, vagy akár közülük az egyikből (mondjuk, amikor a hazaiak kapufáján csattant a labda) sikerül gólt szerezni, fölényesebb lett volna siker, de igazából így sincs okunk panaszkodni. Gyócs-Németh Cintia gólja az első félidő közepén megadta a mérkőzés alaphangját, és Csáki Eszternek a második félidő első negyedórájának végén lőtt találata tulajdonképpen már egy óra játék után eldöntötte a mérkőzést.

Tudunk és fogunk is ennél sokkal jobban játszani, de nincs bennem hiányérzet. Kellemetlen stílusú ellenféllel viaskodtunk, amely igyekezett tördelni a játékot, akadályozni a folyamatos futballunkat. A labdakihozatalok, a támadásépítések nem működtek jól, de így is ziccereket alakítottunk ki és gólokat tudtunk rúgni. Második mérkőzésüket nyerték a lányok a bajnokságban, ezt is kapott gól nélkül, de az eredménynél lényegesebb, hogy a nehéz körülmények, a meleg, a műfüves pálya, a kora délelőtti kezdési időpont ellenére is olyan erényeket csillogtattak, amelyekre büszkék lehetnek. Mint minden mérkőzésből, úgy ebből is sokat tanulhatunk

– értékelte a mérkőzést Győrffy Mátyás vezetőedző.