Negyedszer is egygólos vereség

Negyedszer is egygólos vereség

Most is balszerencsés volt az Illés Akadémia U14-es csapata. 

Ferencváros U14 – Illés Akadémia U14 3–2 (2–2)
Illés Aka. U14.: 
Németh B. – Tasnádi, Kelemen, Bolla Á., Molnár L. – Söptei (Bruckner, 75.), Hende, Krone (Markó, 75.) – Papp M. (Virág, 25.), Klement, Tóth E. (Szele, 59.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Bolla Á. (10., 0–1), Virág (32., 2–2)

Az Illés Akadémia U14-es csapata a találkozó előtt négy ponttal többet gyűjtő Ferencváros vendégeként lépett pályára. Az első 15 percben lehetőségek tárháza adódott előttünk: három ziccerünk is volt, de képtelenek voltunk a kapu felületét eltalálni. Egy szöglet után azonban mégiscsak megszereztük a vezetést, Bolla Áron találatával jutottunk előnyhöz. Húsz perc elteltével Papp Máté óriási rúgást kapott, így kényszerűségből cserélt Szűcs János. Ebben a periódusban a nagy erőfölényben lévő Fradi megfordította az eredményt, ám ez nem szegte a szombathelyi fiúk kedvét. Egy szép kombináció során remekül hoztuk fel a labdát, jól mentünk át támadásba, és egy szemre is szép egyérintős játék után szép gólt rúgott Virág Ádám, kiegyenlítve az eredményt.

Brusztolással telt a II. félidő, nem igazán voltak veszélyben a kapuk, ám egy középpályás labdavesztés után a védővonalból nem léptünk ki és ezt kihasználva újabb gólt szerzett a hazai együttes, és 3–2-re megnyerte a találkozót. A játék képe alapján a döntetlenre minimum rászolgált volna a vasi gárda.

Mi irányítottuk a mérkőzés elejét, az alapelveink működtek, de sajnos kimaradtak a helyzeteink. Az előrevágott labdák után nem tudtunk felszabadítani, ezekből szerzett gólokat az ellenfelünk. Elsősorban a középpályán olyan erős játékosaik voltak, akikkel szemben képtelenek voltunk bármit is kezdeni, fizikálisan hatalmas volt a differencia. Az ellenük való védekezésnek objektív akadályai voltak. Azonban 2–3-nál sem adtuk fel, de az utolsó percben még az üres kapuba sem találtunk be. Nem tudtunk kijönni még ebből a negatív spirálból – összességében pedig elmondhatom, hogy elégedett vagyok, nagyon sokat dolgoztak a srácok, és mentálisan erősek voltak. Nem éreztem egy percig sem, hogy feladnánk, tényleg a saját futballunkat játszottuk. Egy szavam nem lehet sem a játékra, sem a hozzáállásra

– értékelt Szűcs János a találkozót követően.