Győzelmi esélye volt a mieinknek

Győzelmi esélye volt a mieinknek

A helyzetkihasználás döntött: kikapott az U19-es együttesünk.

Vasas U19 – Illés Akadémia U19 2–1 (1–0)
Illés Aka. U19.: 
Pataki M. – Dezamits, Tóth K., Tarján (Kállai Z., 46.), Horváth H. – Rosner (Kovács P., 80.), Szabó B., Bunevácz – Doncsecz, Tama, Szijjártó Á. (Horváth K., 80.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Doncsecz (66., 1–1)

Horváth Rudolf és Horváth András csapata Budapestre látogatott az U19-es bajnokság Kiemelt-csoportjának ötödik fordulójában. Annak ellenére, hogy már az első félidőben fölényt alakított ki az Illés Akadémia, a vezetést a piros-kékek szerezték meg. Ezt követően sem változott a játék képe: a mieink futballoztak, helyzeteket alakítottak – és sajnálatos módon – hagytak is ki. Szünetben kényszerűségből cserélt a szakmai stáb: a belső védő Tarján Patrik helyett a támadófeladatokkal megbízott Kállai Zalán állt be. Ezt követően még inkább a Vasas térfelére tevődött át a játék, és a második játékrész közepén sikerült is egyenlíteni. Egy begyakorolt szabadrúgás után Doncsecz Levente szerzett gólt. Az 1–1 még inkább feldobta a mieinket, mentünk előre a győztes találatért, miközben az angyalföldiek az egyetlen második félidőbeli lehetőségüket gólra váltották. Ezek után sem adtuk fel, de ma nem sikerült a támadózónában igazán élesnek lenni, így a szerencsével sem hadilábon álló Vasas otthon tudta tartani a három pontot.

Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, szögleteket rúgtunk, majd egy kontrából a hazaiak szereztek meg a vezetést. Abszolút nem volt benne a Vasas-gól a meccsnek ezen periódusában. Ezek után is folytatódott a fölényes játékunk, ők a labdakihozatalokból próbáltak helyzeteket teremteni mélységi futballal, de a középpályán jól irányítottunk, így nem volt több lehetőségük. Félidőben Tarjánt kényszerűségből cseréltem le, az első hírek alapján achilles ín-sérülést szenvedett. Kállai Zalán beszállásával még támadóbbak lettünk. A hazaiak csak védekeztek, a kapujuk elé szegeztük őket. Azonban az utolsó passzok, vagy a helyzetkihasználásunk pontatlan volt. Egy oldalszabadrúgás utáni figura hozta meg az egyenlítésünket. Mentünk előre a győzelemért, de a Vasas egyetlen lehetőségét kihasználta. Utána is próbálkoztunk, ma azonban a kapu előtt a hazaiak voltak hatékonyak és a nagy nyomásunk, valamint a labdabirtoklási fölényünk ellenére megnyerték a meccset. Sokkal több volt ebben a mai napban

– értékelte a látottakat Horváth Rudolf.