Negyedik helyen zárt Csehországban az Illés Akadémia U16

Negyedik helyen zárt Csehországban az Illés Akadémia U16

A MOV Slovácko torna második napján két délelőtti találkozó várt Németh Richárd és Körhöcz György tanítványaira. A mieink az első napon egyszer nyertek, míg a másik két meccsüket elveszítették. Ma egy-egy győzelem és iksz volt a mérleg.

A csehországi torna negyedik mérkőzésén az FC Fastav Zlín várt a zöld-fehérekre. A vasiak még az első játékrészben megszerezték a vezetést: Kopácsi Áron remek ütemű passzára pontosan érkezett Wolf Gergő, és a hálóba lőtt, 1–0. A fordulást követően Katona István 18 méteres föld-levegő rakétája talált utat a kapuba (2–0), ám nem sokkal később szépítettek a csehek. Az utolsó 10 percre Bonchis Olivér kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, ám jól kivédekeztük ezt a periódust, a Zlínnek igazán nagy helyzete nem is volt.

Az utolsó derbin a rendező, az 1. FC Slovácko ellen ismételten – ahogy az öt csehországi meccsből négyszer – mi szereztük meg a vezetést. Takács-Földes Olivér 16-oson belül kiváló keresztlabdáját Lehel Roland váltotta gólra, ám a hazaiak még ebben a periódusban egy középpályás labdavesztést követően egyenlíteni tudtak. A végén beszorítottak bennünket, Molnár-Végh Marcell kétszer is bravúrt mutatott be, így az eredmény nem változott, 1–1-gyel zárult számunkra a meccs és így a torna is.

A tornán a negyedik helyet szereztük meg: rosszabb gólkülönbséggel csúsztunk le a dobogó legalsó fokáról.

Nagyon hasznos tornán vettünk részt, szakmailag és mentálisan is fontos volt ez a hosszú hétvége mindnyájunk számára. A játékban visszaláttam, amit gyakoroltunk! Tetszett, hogy férfiasan álltunk bele ebbe a két mérkőzésnapba, abszolút rendben voltunk. A körülmények profik voltak! Az Olomuc elleni meccs kivételével mindig volt győzelmi esélyünk. A torna egyik tapasztalata, hogy össze kell kapnunk magunkat védekezésben, ugyanis mindegyik meccsen kaptunk gólt. Az előrejátékban azonban viszontláthattam a saját játékunkat, tudtunk labdát birtokolni, egy találkozó kivételével mindig rúgtunk gólt. Összességében elmondhatom: remekül szolgálta a felkészülésünket a csehországi torna

– mondta már a hazafelé tartó úton Németh Richárd vezetőedző.

A 2021-es Ondreje Voríska emléktorna (Memoriál Ondreje Voríska) végeredménye:

  1. Sigma Olomuc 13 pont (11–1)
  2. FC Fastva Zlín 9 pont (7–7)
  3. Baník Ostrava 7 pont (10–8)
  4. Illés Akadémia 7 pont (7–10)
  5. FC Slovácko 6 pont (4–4)
  6. FK Teplíce 0 pont (1–10)