Négy szoros meccset játszott U12-es csapatunk

Négy szoros meccset játszott U12-es csapatunk

Azonos terhelést kapott a tornán pályára lépő két kapusunk, valamint tíz mezőnyjátékosunk.

A bécsújhelyi nemzetközi teremtornán az U12-esek mezőnye lépett utolsóként pályára. Az egyenként 10-10 perces meccseken 5+1-es felállásban néztek egymással farkasszemet a csapatok. Az Illés Akadémiáról Dudás Noel, Kovács Viktor – Hányi Bálint, Majlinger Máté, Németh Levente, Németh Noel, Tóth Noel, Bangó Benedek, Molnár Bálint, Lengyel Ágoston, Novák Bence és Baranyi Borisz utazott Ausztriába. A sorsolás alapján Tóth Zsolt legénysége a B-csoportban szerepelt, ahol kezdésként egy 1–0-s vereség került akadémiánk neve mögé: az ASK Ebreichsdorf csapatától kaptunk ki minimális különbséggel. A második derbink sem sikerült jobban, mivel 2–1-re maradtunk alul a Fussballschule Raffl együttesével szemben. Sajnos a harmadik kör sem hozott szerencsét, mert a Rapid is 1–0-ra tudott nyerni ellenünk. A negyedik körben aztán már összejött a pontszerzés, mivel 1–1-re végeztünk az Admira gárdájával. Azonban ezzel is csupán a csoport ötödik helyén végeztünk, így a keresztbe játszásnál már nem is voltunk érdekeltek.

Szakmailag nem éppen nekünk kedveztek a teremtorna szabályai, ugyanis jóval kisebb pályán játszottunk a megszokottnál, a létszám is csak 5+1 volt, és hát a mérkőzések is csupán 10 percen át tartottak. Így az lett a legfontosabb célom, hogy mindenkinek nagyjából azonos játékidőt biztosítsak. Ez lényegében meg is valósult. A játékunk hellyel-közzel elfogadható volt, de úgy gondolom, hogy az őszünket nem ennek a tornának az eredményei alapján kell megítélnünk. Sokkal lényegesebbnek tartom azt a minőségi futballt, amit a bajnokság során produkáltak a gyerekek. Az a célunk, hogy azt folytassuk mind az egyének, mind pedig a csapat szintjén

– értékelt Tóth Zsolt vezetőedző a nemzetközi teremtorna végén, melyet az FK Austria Wien nyert meg az SK Rapid Wien és az SK Sturm Graz előtt.