A legjobb nyolc között végzett U10-es csapatunk

A legjobb nyolc között végzett U10-es csapatunk

A későbbi győztes Rapidot is legyőzték ifjú akadémistáink.

A Bécsújhelyen megrendezett NSG-Steinfeld Trophy második napjának programja az U10-es csapatok vetélkedésével kezdődött. Az Illés Akadémia legénysége a nemzetközi teremtorna B-csoportjába került, ahol a Fussballschule Raffl elleni 3–1-es győzelemmel kezdtük az egyenkét 10 perces összecsapások sorát. Ezt követően Faggyas Milán tanítványai előbb egy gól nélküli döntetlent játszottak a Slovan Bratislava fiataljaival, majd pedig 1–0-ra verték az osztrák Rapid együttesét. A csoport utolsó fordulójában viszont egy 2–1-es vereség csúszott be az Admira ellen, több mint furcsa játékvezetői felfogás mellett. Így végül a mieink 7 ponttal az ötösfogat második helyén zártak.

A folytatásban az A-csoport harmadik pozícióját megszerző Austria Wien következett és 0–0-s döntetlent követően a speciális hosszabbítás a bécsieknek sikerült jobban, így ők jutottak az elődöntőbe.

Összességében akadémistáink a legjobb nyolc között zárták azt a tornát, melyet az általunk korábban már legyőzött SK Rapid Wien nyert meg, megelőzve FC Flyeralarm Admira, valamint az FK Austria Wien csapatait.

Egy nagyon rangos és erős tornán vettünk részt. Ez remek erőfelmérő volt a számunkra. Véleményem szerint igen jól helyt is álltunk. Valamennyi meccsünk szinte végig kiélezett volt. A későbbi tornagyőztes pedig le is győztük. Mi végig nagyon stabilok voltunk. Hajszál választott el bennünket attól, hogy akár a döntőig meneteljünk. Nagyon megdicsértem a srácokat a hozzáállásuk és a mutatott játék miatt is. Jól alkalmazkodtunk a körülményekhez és megpróbáltunk csak a focira összpontosítani. Ez ma ennyire volt elegendő. A legfontosabb viszont az, hogy igazi versenykörülmények között szerepelhettek a gyerekek

– fogalmazott Faggyas Milán, aki a tornán a Sóvári Dávid, Hende Noel – Rajos Ádin, Tóth Dávid, Sömenek Bálint, Novák Benett, Papp Olivér, Dávid Marcell, Angler Noé és Molnár Bálint alkotta keretre alapozhatott.