Négy pont a második nap termése

Négy pont a második nap termése

Győzelemből, döntetlenből és vereségből is kijutott egy-egy U13-as csapatunknak a csehországi Josefa Surala Emléktorna szombati játéknapján.

A pénteki napot a D-csoport negyedik helyén zárták Szűcs János tanítványai, így szombaton három nálunk előrébb rangsorolt csapattal találkoztunk. Az első meccsen az A-csoportot megnyerő FC Zbrojovka Brno volt az ellenfél. A mérkőzést 2–0-s félidőt követően 4–0-ra nyerte meg a fizikálisan rendkívül erős cseh gárda. A győzelmük teljesen megérdemelt volt, ám a különbség kissé túlzott.

A szombati második összecsapáson a torna eddigi legjobb teljesítményét nyújtották akadémistáink, akik úgy játszottak 2–2-es döntetlent a Slovan Bratislava (ők a B jelű kvartett másodikjaként zártak) együttesével, hogy kétszer is vezettek. Az első találatunkat Orbán Roland, míg a másodikat Mihók Martin szerezte. Kár, hogy az utolsó percekben két ziccert is elhibáztak fiataljaink, így nem jött össze a győzelem. A siker azonban nem váratott sokáig magára, ugyanis az MFK Ruzomberok (C/3) csapatát 1–0-ra legyőzték a mieink, még pedig Lakatos Krisztián találatával. Üröm az örömben, hogy a játékunk minőségi ezen a derbin messze elmaradt a Slovan ellenitől.

A szombati napot így négy ponttal zárták U13-asaink, akik vasárnap minden valószínűség szerint a 9-16. helyért léphetnek majd pályára.

Már csak a Slovan-meccs miatt is megérte elindulnunk a tornán, mivel ezen a mérkőzésen úgy játszottak a srácok, ahogyan azt mindig is látni szeretném tőlük. Ezt a stílust kell erőltetnünk. Működött a presszing, jók voltak az átmenetek, és támadásban is szép dolgokat csináltak. Mentálisan viszont még előbbre kell lépnünk, ha fel akarjuk venni a versenyt a nemzetközi élmezőnnyel

– értékelte a Brno melletti Modricében megrendezett torna második napját Szűcs János vezetőedző.