Négy lányunk vett részt az U17-es válogatott felkészülésén

Négy lányunk vett részt az U17-es válogatott felkészülésén

Augusztus 16-a és 18-a között, Budapesten, háromnapos összetartáson készült őszi feladataira a Schumi Dorottya által irányított női U17-es válogatott.

Az edzőtáborba négy Illés Akadémia-játékos, Csáki Eszter, Csejtei Emília, Németh Adél és Pintér Tekla is meghívót kapott.

Hétfőn, az összetartás első napján csak egy edzésen vettünk részt. Ennek a legfontosabb eleme az egymás közötti játék volt, amelyen a szakmai stáb mérkőzés szerű helyzetben láthatott valamennyiünket. Kedden délelőtt és délután is edzettünk, ekkor a labdakihozatalt, illetve a támadások építését gyakoroltuk. A szerda délelőtt edzést ismét az egymás közötti játék tette izgalmassá. Nagyon sűrű a válogatott programja, a következő héten, ha kicsit más összetételben is, de újra találkozik a keret és sor kerül két mérkőzésre is a szerb lányok ellen. Mindannyiunk számára, akik a korosztályba tartozunk, a nagy cél az október elejei Eb-selejtező, amelyre majd Norvégiába utazik az U17-es válogatott. Szerintem nekünk, Illés-játékosoknak is jól sikerült az összetartás, és az sem mellékes, hogy jól éreztük magunkat, egyre inkább csapattá formálódik az a korosztály, amely a koronavírus-járvány miatt korábban csak nagyon kevés időt tölthetett együtt

– mesélte U17-es csapatunk támadója, Csáki Eszter.