Jól sikerült ausztriai vendégjáték

Jól sikerült ausztriai vendégjáték

A hamarosan kezdődő U19-es bajnokságra készülő akadémistáink magabiztos, 4–2-es győzelmet arattak a WAC otthonában. Horváth Rudolf és Horváth András tanítványainak ezt a formát kellene átmentenie a pontvadászatra is.

Wolfsberger AC U19 – Illés Akadémia U19 2–4 (0–3)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits (Kovács P., 65.), Tóth K. (Váncsa, 65.), Tarján, Horváth H. – Rosner, Kozári (Nagy B., 65.), Lukas (Horváth K., 46.) – Doncsecz, Tama G., Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Bunevácz (2., 0–1; 46., 0–4), Tama G. (10., 0–2), Dezamits (28., 0–3)

A mérkőzés elején a házigazda osztrák együttes az U18-as csapatát küldte pályára, így cseppet sem meglepő, hogy már a 2. percben a hálójukban táncolt a labda. Ekkor Bunevácz Bence mattolta a kapusukat. Nem sokkal később pedig már 2–0 volt ide, ugyanis Tama Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé. A hazaiak a folytatásban sem igazán tudtak mit kezdeni a mieink letámadásával és így a 28. percben jött is a harmadik gólunk, amit Dezamits Dominik jegyzett. A félidő végéig még több helyzetet is kidolgoztak Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai, ám az eredmény már nem változott: 3–0-ás állásnál cseréltek térfelet a küzdő felek.

A második játékrész is egy Illés-találattal kezdődött: Bunevácz Bence szerezte meg saját maga második, míg csapata negyedik gólját. Ezt követően a vendéglátók egy jól elvégzett szabadrúgásnak, majd pedig egy értékesített 11-esnek köszönhetően feljöttek 4–2-re, de a fordításra még úgy sem volt esélyük, hogy a 60. percben teljes sort cseréltek: behozták az U19-es együttesüket. Az az igazság, hogy a hajrában is inkább nekünk voltak helyzeteink, de vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, vagy a befejezésekkel volt némi gond.

Már a jövő héten kezdődő bajnokságra gyakoroltunk egy hozzánk hasonló akadémiai gárda ellen. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés jól sikerült. Végig a ránk jellemző stílusban tudtunk játszani és ezt kell majd a pontvadászatban is tennünk. Kőkemény a sorsolásunk, ugyanis az első fordulóban rögtön a címvédő MTK otthonában lépünk pályára. Szeretnénk egy nyílt támadófocival meglepni a fővárosiakat és jól indítani a bajnokságot

– tekintett már picit előre is Horváth Rudolf vezetőedző.