Négy Illés-játékos az Eb-selejtezőt játszó U19-es válogatottban

Négy Illés-játékos az Eb-selejtezőt játszó U19-es válogatottban

Női U19-es labdarúgó-válogatottunk szerdától hazai rendezésű Eb-selejtezőn játszik, Telkiben.

A lányoknál más a kvalifikáció rendszere, mint a fiúknál, az európai felsőházba tartozó magyar csapat már az őszi mini-tornán is elitkör erősségű kvartettben lép pályára.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatának szerdán (október 5-én, 15 órakor Telkiben) Wales, szombaton (október 8-án, 14.30-kor, Telkiben) Szerbia, majd kedden (október 11-én, 15.30-kor, Telkiben) Olaszország ellen lép pályára. A kvartett első három helyezettje megőrzi tagságát az „A-ligában” és tavasszal – természetesen újabb sorsolás után, más ellenfelekkel – a nyolccsapatos nagydöntőbe jutásért küzdhet, míg a negyedik helyezett kiesig a „B-ligába”.

Az Illés Akadémia-Viktória négy játékost ad az Eb-selejtezőn szereplő keretbe: a mieink közül a kapus Dobó-Nagy Boglárka, a védő Németh Adél, valamint két középpályás, Kiss-Lantos Hanna és Németh Mirtill erősíti a magyar válogatottat.

Az Eb-selejtezők közül a szerdai találkozó az mlsz.hu oldalon keresztül streamen, a további két mérkőzés az M4 sportcsatorna közvetítésében lesz élőben látható.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu