Történelmi győzelem

Történelmi győzelem

Szombathely és Zalaegerszeg esportosai csaptak össze.

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában nem csak előadások formájában ismerkedhettek meg az érdeklődők az esporttal, hanem láthatták, hogyan is működik az a maga valójában. Az egerszegi szervezők a FIFA 22 játékot választották, a platform pedig XBOX volt. A ZTE csapatát Garaba Roland képviselte, míg részünkről Kelemen Bertold „B3rti11” ült a székbe. A kékek a Ferencváros csapatát választották, míg az Illés Akadémia Spirit a magyar válogatottal szerepelt. A meccs egyértelműen a szombathelyi fiúról szólt!

Még tíz perc sem telt el, amikor előnybe kerültünk: a 16-os bal szélén támadott vissza a csapatunk, a labdaszerzés után az alapvonal közeléből visszagurított labdát pedig Schäfer András vágta a bal felsőbe, 0–1. Volt lehetősége a hazaiaknak is, ám Gulácsi Péter hárította a lövést. A 28. percben megint remek kombináció futott végig a bal szélen, a középre tett labdát ezúttal Hahn János vágta a kapu bal felébe. Az első félidő hajrájához közeledve középen volt megállíthatatlan az IAS-akció, aminek végén ismét Hahn lőtt 14 méterről a bal felsőbe, 0–3.

A játék képe nem változott. Fordulás után hat perccel egy bedobás után Sallai Roland lépett be a játékba, passzát pedig Sallói Dániel lőtte a rövidbe, 0–4. A 66. percben aztán ötödik találatunk is megszületett, ezúttal is Sallói talált be. A 71. percben Schäfer András rúgta meg a hatodik gólt. Az i-re a pontot a 90. percben Schön Szabolcs rakta fel, így az Illés Akadémia Spirit 7–0-ra győzte le a ZTE együttesét.

Hosszú szervezés után végre találkozhattak Szombathely és Zalaegerszeg vezető esportosai: a találkozón pedig kiderült, hogy a mieink tartanak előbbre.