Egyetlen gól döntött a rangadón

Egyetlen gól döntött a rangadón

A városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjának 5. fordulójában Edzőink nagy küzdelemben, egy balszerencsésnek mondható góllal 1–0-ra kikaptak a nagy rivális Don Pepito együttesétől.

Bár sem a mi csapatunk, sem pedig a DP nem állt dobogós helyen a derbi előtt, az utóbbi évek eredményei alapján egyértelműen komoly rangadó várt mindkét legénységre. Edzőink ezúttal – mondhatni – bő kerettel készültek a nagy mérkőzésre, bár Németh Gábor, Szabella Olivér és Faggyas Milán különböző okok miatt hiányzott a melegítő játékosaink közül.

A derbi első félideje aztán azt hozta, ami várható volt, azaz pokoli nagy küzdelmet, kőkemény párharcokat. A meccset amúgy Schmidt Gábor pár nagy védése vezette be, aztán a 8. percben Fazekas Norbert mentett a gólvonalon. A félidő derekán viszont már a mieink előtt is adódtak lehetőségek: előbb Fazi, majd Luca Guerra jelentkezett egy-egy biztató lövéssel. Ezt követően azonban folytatódott a Smici-show: újabb bravúros hárításokkal óvta meg kapunkat a góltól. A játékrész végjátékában aztán ismét Edzőink következtek: Havasi Márton egy bedobás után a kapufát találta el, majd Hujber Gábor fejesét kellett védenie az ellenfél cerberusának.

A gól nélküli egálról kezdődő második félidő elején, azaz a 36. percben megszületett a rangadó első, s mint később kiderült egyetlen találata: egy életerős lövés a kapufáról vágódott a kapunkba. A folytatásban a mieink mentek előre az egyenlítésért, míg az előnyben futballozó DP inkább kontrákra rendeződött be. Tőlünk Horváth András járt kétszer is közel az egyenlítéshez, de sajnos egyik alkalommal sem rezdült meg az ellenfél hálója. A Don Pepito ellencsapásainál pedig Smici védett továbbra is ihletett formában. Mivel több gól már nem született, a rangadót 1–0-ra nyerte meg a DP.

Az Illés Akadémia Edzőinek csapata legközelebb október 10-én hétfőn 19.30 órakor lép pályára, még pedig az Atlantisz SÉ SE ellen.

Illés Akadémia Edzők – Don Pepito 0–1 (0–0)