Az őrült hullámvasutazás végén mi maradtunk felül

Az őrült hullámvasutazás végén mi maradtunk felül

Egy hihetetlenül hektikus mérkőzéses nyert 4–3-ra U16-os csapatunk az ETO FC Győr ellen. A sikerhez kellett Katona István mesterhármasa, valamint Molnár-Végh Marcell két kivédett büntetője is.

Illés Akadémia U16 – ETO FC Győr U16 4–3 (0–0)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Bonchis (Szentkirályi, 73.), Bodrogi, Deme, Koósz – Kopácsi Á., Csörnyei (Smeringa, 46), Horváth A. (Balikó, 83.) – Baján (Nagy M., 56.), Katona, Wolf (Takács-Földes, 56.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők:
Katona (61., 1–1; 71., 3–1; 75., 4–3), Nagy M. (64., 2–1)

Jól kezdte a meccset U16-os csapatunk. Kopácsi Áron révén hamar helyzetbe is kerültünk, ám játékosunk lövése elzúgott a Rába-partiak kapuja fölött. Ezt követően inkább a vendégek akarata érvényesült. A győriek főként pontrúgások után okoztak komolyabb problémákat Németh Richárd és Körhöcz György legénységének. A 13. percben 11-est is rúghattak, de szerencsére Molnár-Végh Marcell kiütötte a kapu bal oldalába tartó lövést.

A 0–0-s döntetlenről induló második félidő viszont gyorsan gólt hozott: az 53. percben a vendégek szerezték meg egy közeli fejessel a vezetést. Szerencsére nem sokáig örülhettek, mivel Katona István a 61. percben egyenlített, majd hamarosan a csereként pályára lépő Nagy Milánnak köszönhetően már a mieinknél volt az előny. Kényelmesen hátradőlni azonban ezt követően sem tudtunk, mivel a játékvezető kezezésért újabb büntetőt ítélt a Rába-partiaknak, ám Molnár-Végh Marcell ezt a 11-est is hárítani tudta. A 71. percben a változatosság kedvéért ismét Katona Pisti villant és máris 3–1 volt ide. Az elszántan küzdő győriek ezt követően sem adták fel és két röpke perc alatt ledolgozták kétgólos hátrányukat. A derbi végszavát azonban ki más adhatta volna meg, mint Katona Pisti, aki a 75. minutumban szinte egyedül verekedte át magát az ETO teljes védelmén, majd kegyetlen erővel bombázott a hálóba. Ezzel pedig be is állította a 4–3-s végeredményt.

Elég hektikus volt a mérkőzés. A csapat zömének tegnap iskolai avatója volt, és bizony a srácok az első félidőben továbbra is az ünnepségen érezték magukat. A második játékrészben viszont szerintem megmutatta a csapatunk az igazi erejét. Hátrányból tudtunk felállni. Fordítottunk, aztán a győriek egyenlítése után sem estünk kétségbe és megszereztük a győztes találatot is. Büszke vagyok a srácokra és úgy gondolom, hogy ők is azok lehetnek saját magukra

 – értékelt boldogan az őrült hullámvasutazás végén Németh Richárd vezetőedző.