Négy Illés-gól igazságos elosztásban

Négy Illés-gól igazságos elosztásban

Az első és a második félidőben is két-két találatot szereztek az MTK ellen U14-es akadémistáink, így teljesen megérdemelten múlták felül 4–0-ra a fővárosi kék-fehéreket.

Illés Akadémia U14 – MTK Budapest U14 4–0 (2–0)
Illés Aka. U14.:
Tama M. (Pfeiffer, 75.) – Abért, Blum, Mayer P., Kelemen – László (Rózsa, 75.), Palkó (Bécsy, 64.), Németh R. (Takács D., 75.) – Őri, Szijjártó Ábel, Meskó (Szijjártó Ármin, 61.). Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Mayer P. (17., 1–0), Meskó (40., 2–0), Őri (42., 3–0), Szijjártó Ábel (76., 4–0)

A találkozó elején valamivel többet birtokolták a labdát a vendégek, ám ez szerencsére helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. A mieink inkább kontratámadásokra rendezkedtek be, ám ennek ellenére a 17. percben egy pontrúgást követően sikerült bevenni a fővárosiak kapuját: egy bal oldali szögletet követően Mayer Péter talált közvetlen közelről a hálóba. Ezt követően viszont már az MTK előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Tama Máté nagy bravúrral védeni tudott. A félidő utolsó pillanataiban viszont a vendégek cerberusa tehetetlennek bizonyult: Őri Bálint szép beadását Meskó Márk bólintotta a kapuba.

A második játékrészt ugyan egy kimaradt kék-fehér helyzet vezette be, de újabb gólt ismét a mieink szereztek: Németh Richárd átadásából Őri Bálint volt eredményes. A 4–0-ás végeredményt pedig Szijjártó Ábel állította be a 76. percben, amikor testvére, Áron passzát váltotta gólra.

Nagyon büszkék vagyunk a srácokra. Hetek óta sok olyan tudatos elemet látunk tőlük viszont, amit edzéseken gyakorolunk. Szerencsére ma a helyzetkihasználással sem volt gondunk. Külön szeretném kiemelni Őri Bálint remek játékát. Egy gól és egy gólpassz a mai mérlege. Nagyon örülünk annak is, hogy Szijjártó Ármin komoly sérülése után ilyen jó teljesítménnyel tért vissza. Úgy gondolom, hogy magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk

– nyilatkozta a derbit követően Tóth Zsolt edző.