Három pontot ért a három gólunk

Három pontot ért a három gólunk

Az UTE otthonában nyert 3–1-re U17-es csapatunk. A győzelem értékét növeli az a tény, hogy a 65. perctől kezdve emberhátrányban játszottak Sátori Barnabás és Szűcs János tanítványai.

UTE U17 – Illés Akadémia U17 1–3 (0–2)
Illés Aka. U17.: Simon – Kovács A., Tóth K., Kozári, Horváth H. – Vigh, Szabó B., Kállai Z. – Horváth K., Szijjártó Ármin (Domján, 90.), Papp (Iván, 56.).  Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Kállai Z. (9., 0–1; 27., 0–2), Szijjártó Ármin (88.)
Kiállítva: Tóth K. (61.), Kállai Z. (65.)

Az előre megbeszéltek szerint nagyon fegyelmezett játékkal kezdett a fővárosi lila-fehérek otthonában U17-es csapatunk. Sátori Barnabás tanítványai az első percektől kezdve megpróbálták rákényszeríteni akaratukat a hazaiakra, és ez bizony sikerült is. Ennek köszönhetően pedig senkit sem ért meglepetésként, hogy a 9. percben Kállai Zalán jó 20 méteres szabadrúgásával a vezetés megszerzése is összejött. Sőt, a 27. minutumban már 2–0 volt ide, ugyanis Kállai Zalán értékesítette a saját maga által kiharcolt 11-est.

A második játékrész elején pedig akár el is dőlhetett volna a három bajnoki pont sorsa, de Papp Csongor a kapufát találta el 100 százalékos ziccerben. Sajnos a hazaiak az 55. percben jobban céloztak, és Jova Bálint találatával szépítettek. Ezt követően alaposan „megszínesedett” a mérkőzés. Előbb a 61. minutumban villant két piros lap: ezt Tóth Kristófnál a második sárga hozta magával, míg az újpesti Szokolay Bence egyből a kiállítás sorsára jutott. A 65. percben aztán Kállai Zalán is megkapta a második sárgáját, így ő is kénytelen volt idő előtt lejönni a pályáról. Az emberelőnybe került vendéglátók ezt követően mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a mieink szervezetten és önfeláldozóan védekeztek. A 88. percben pedig jött Szijjártó Ármin, aki egy remek kontrát góllal fejezett be és ezzel ki is alakította a 3–1-es végeredményt.

Ez a győzelem a szív és a lelkesedés diadala volt. A srácok főként mentális tartásuknak köszönhetik, hogy meg tudták nyerni ezt a nagyon fontos találkozót. Persze az is lényeges volt, hogy betartották az előzetesen megbeszélt taktikát. Agresszív letámadással sok labdát szereztek, melyekből gyors támadásokat vezettek. Akkor sem estek kétségbe, amikor a 65. perctől emberhátrányban kellett játszaniuk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten hoztuk el a három pontot a fővárosból

– értékelte a rendkívül eseménydús mérkőzést Sátori Barnabás vezetőedző.