Már az első félidőben elúszott a meccs

Már az első félidőben elúszott a meccs

A szünetben már 4–0-ra vezetett akadémiánk U19-es csapata ellen a Nyíregyháza együttese. Ugyan szünet után jobban teljesítettek Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai, de nem sikerült faragniuk a hátrányból.

Illés Akadémia U19 – Nyíregyháza Spartacus U19 0–4 (0–4)
Illés Aka. U19:
Szekeres – Dezamits, Woth, Tarján, Bényei (Markó, 46.) – Nagy B., Rosner, Schuszter (Heiter, 63.) – Horváth R., Volter, Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első 10 percében a mieink játszottak némi mezőnyfölényben. A 11. minutumban viszont egy jó 22 méteres lövésből Czár Máté vezetést szerzett a nyírségieknek, amit nem sokkal később egy szöglet utáni fejesgóllal Enyedi Péter duplázott meg. A 30. percben pedig már 3–0 volt oda, ugyanis Hunyadi Bence magabiztosan értékesített egy büntetőt. Ezt követően viszont már a mi akadémistáink előtt is adódtak lehetőségek, ám sem Horváth Rajmund, sem pedig Volter Patrik nem tudott túljárni a jól védő Talián László eszén. Igaz, Rajmi lövésénél a kapufa is segített a nyíregyházi cerberusnak. Aztán a félidő utolsó pillanataiban jött a feketeleves: egy előrevágott labdával Erdei Martin lépett ki a védők közül és 4–0-ra alakította az állást.

A második félidő már jóval kevesebb izgalmat tartogatott. A vendégek magabiztosan őrizték jelentős előnyüket, a mieink viszont nem tudtak faragni hátrányukból. Volt ugyan néhány veszélyesebb távoli lövésünk, de ezek nem igen találtak kaput.

Megérdemelten nyert az ellenfél. Egyébként is egy jó csapat, amit már a Nyíregyházán lejátszott meccsünkön is bizonyított. Most lényégében magunknak köszönhetjük a vereséget. Az elején két nagyon komoly hibából kaptunk gólt, és azt követően már csak futhattunk az eredmény után. Úgy gondolom, hogy a győri mérkőzés fáradtsága benne volt a csapatban, és persze a visszatérő játékosainknak is még utol kell érniük magukat. Szerdán lesz lehetőségünk javítani. Ennek a meccsnek le kell vonnunk a tapasztalatait és a hibákat ki kell javítani

– tekintett már előre a következő bajnokira Horváth Rudolf vezetőedző.