Négy akadémistánk kezdett a Haladás Sportkomplexumban

Négy akadémistánk kezdett a Haladás Sportkomplexumban

Küzdelmet igen, gólt azonban nem hozott a nyugati zöld-fehér összecsapás.

Pénteken délután az ETO FC Győr látogatott Szombathelyre a Simple Női Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén. Érezhetően nagy volt a tét mindkét csapat számára, ez a játékra is alaposan rányomta a bélyegét. Helyzetek azért akadtak mindkét oldalon, kapufák is – mindhárom szabadrúgás után –, ekkor jártak legközelebb a gólszerzéshez csapatok. A találkozó végül 0–0-ás döntetlennel ért véget, így továbbra is rendkívül sűrű az alsóházi mezőny.

A mérkőzésen Varga Barbara, Németh Mirtill, Csizmadia Zsófia, valamint Hajba Jázmin személyében négy Illés Akadémia-növendék is kezdőként lépett pályára, Simon Franciska, Pálmai Eszter, valamint Rugovics Boglárka pedig a kispadon kapott helyet.

Először is ismét azt tudom mondani, hogy köszönöm a lányoknak a mai teljesítményt, és hogy ilyen nehéz helyzetben is szívüket-lelküket kitették a pályára. Fiataljaink is nagyon sokat hozzátettek ehhez a pontszerzéshez, a középpályán Németh Mirtill rengeteget dolgozott, bátran felvállalta a párharcokat, ütközéseket, nagy munkát végzett, főleg védekezésben. A védelem bal oldalán Hajba Jázminnak rettentő nehéz dolga volt, mert a liga egyik legtechnikásabb játékosával kellett, hogy farkasszemet nézzen. Úgy gondolom, jól megoldotta a feladatát, mint ahogy Csizmadia Zsófi is, aki ezúttal is bizonyította, hogy mennyire hiányzott a csapatból az Astra ellen. Remekül vette fel a labdákat, igyekezett maximálisan betartani az utasításokat, mindenképpen dicséret illeti. Varga Barbi végig aktív volt a jobb oldalon, veszélyesen játszott, kicsivel több szerencsével akár győztes gólt is szerezhetett volna. A hajrában Simon Franciskát is szerettem volna pályára küldeni, de sajnos úgy alakult a mérkőzés, hogy erre már nem tudott sor kerülni. Még egyszer, nagyon büszke vagyok a lányokra, úgy gondolom több volt ez, mint tisztes helytállás

– értékelt Székely Tibor vezetőedző.