Itthon maradt egy pont a dobogós Pápa ellen

Itthon maradt egy pont a dobogós Pápa ellen

U14-es lányaink lüktető, színvonalas mérkőzésen játszottak döntetlent egy jó erőkből álló ellenféllel szemben.

Haladás-Viktória U14–Pápai ELC U14 1–1 (0–0)
Haladás-Viktória U14: Németh Zs. – Kopfensteiner Sz., Varga Zs., Csarnai Z., Ferenczi H. – Kutasy L., Erdélyi Sz., Hopp K. – Kovács L.  Cserék: Szélessy H., Harmath R., Molnár H.  Vezetőedző: Gődér Brigitta.
Gólszerző: Kovács L. (38., 1–0)

A Zalaegerszeg elleni győzelem után nem sokkal már újabb erőpróba várt a Haladás-Viktória korosztályos csapatára. Gődér Brigitta együttese a tabellán közvetlenül előtte helyet foglaló Pápa együttesét látta vendégül csütörtökön délután.

A mérkőzést a kékmezes vendégek kezdték valamivel jobban, többet birtokolták a labdát, valamint kapura is veszélyesek voltak. Ahogy teltek a percek, egyre jobban felvették a ritmust a mieink, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a játék nagyrészt áttevődött a vendégtérfélre. Szép megindulásokkal, üres területre belőtt labdákkal próbáltuk megzavarni ellenfelünket, a fölényt azonban nem sikerült gólra váltani az első félidőben.

Nem úgy, mint a térfélcsere után három perccel, amikor az egész mérkőzésen rendkívül harcosan és hasznosan futballozó Kovács Leila egy okos kiugratás után vezetéshez juttatta a hazai csapatot. Ezt követően is lendületben maradtunk, fizikálisan nagyon jól tartotta magát a csapat, az újabb találatot azonban a pápaiak szerezték. Nyílt sisakos, jó iramú játék alakult ki, mindegyik csapat nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, amire meg is voltak a lehetőséget. Egy sarokrúgás után a kapufa a hazaiakkal volt, újabb gól már nem esett, így 1–1-es végeredménnyel ért véget az összecsapás.

Meglehetősen kapkodósan, idegesen kezdtük a találkozót, de szerencsére sikerült megnyugodnunk, ezzel együtt pedig a játékunk is feljavult. Hátul Németh Zsófi nagyon jól helytállt a kapuban, egyértelműen dicséret illeti. A második játékrészt sikerült jól kezdeni, egy szép egyéni akció után pedig a vezetést is megszereztük. Sajnos ezt egy védelmi kihagyás követte, nem tudtunk időben visszarendeződni, amit megbüntetett az ellenfél. A végén még volt egy nagy lehetőségük a gólszerzésre, ez kimaradt, úgy gondolom, értékes pontot tudtunk szerezni, ellenfelünknek is gratulálok

– értékelt Gődér Brigitta vezetőedző.