Nagyon kevésen múlott

Nagyon kevésen múlott

A harmadik helyen zárta az Illés Akadémia Spirit a CSGO kvalifikációs versenyt.

Nemrégiben zajlott a CEE, azaz CENTRAL & EASTERN EUROPE CHAMPIONS zárt kvalifikációja, ahová az Illés Akadémia Spirit a legjobb nyolc közé jutott a magyar mezőnyből. A tét nem más, mint a bejutás a Közép-Európai Ligába, ott ugyanis az elérhető összedíjazás 30.000 dollár. Még több információ érhető el: https://esport1.hu/news/2022/04/23/csgo-cs-go-counter-strike-ok-nyolcan-jutottak-be-a-cee-champions-zart-magyar-kvalijaba-sziky

A versenyen a két toronymagas esélyes – hiszen teljes állású profi játékosokat foglalkoztató csapatok – a Budapest 5 és ONYX is érkezett, ráadásul a BP5 két új játékossal állt fel. Mellettük szerepelt a Honvéd és a BEE is. Előbbiek is az esélyesek közé tartoztak, ezért nem volt nagy öröm a szombathelyi játékosok között, amikor ismertté vált a „Double Elimination” ágrajz. Ebből ugyanis kiderült, hogy a hőn áhított TOP2-ig először a Honvédon, majd a BP5-ön vezetne az út és utána a harmadik körben pedig a BEE csapata lenne az ellenfél.

Az első mérkőzésünket az esélyesebb Honvéd ellen sikeresen megnyertük 16–8-ra! A meccs külön pikantériája volt, hogy nemrég az egyik játékosunk, nolen, pont hozzájuk igazolt át, és írt alá profi szerződést. Játszott is ellenünk.

A második meccsen a BP5 ellen is remekül kezdtünk, az első félidőt meg is nyertük 8–7-re, de sajnos a könnyebb oldalon, így a fordulás után nem sikerült kört hozni ellenük így kikaptunk 16–8-ra és leestünk az alsó ágra.

Itt megint a Honvéd lett az ellenfél, hiszen ők megnyerték az alsó ág első meccsét. Szerencsére – no, és a játékosaink remek felkészülésének köszönhetően – megint mi örülhettünk a rendkívül izgalmas meccs végén. Először elhúztunk 11–4-re, azonban az oldalcsere után nagyon feljött az ellenfél, egészen 12–10-ig, azonban onnan már csak 2 kört tudtak hozni, míg mi négyet, megnyerve másodjára is az Illés Akadémia Spirit–Honvéd-találkozót.

A felső ágon a BP5 kikapott az ONYX-tól így a döntőért, azaz a bejutásért ismét velük kellett játszanunk, de sajnos nem tudtunk megújulni az előző meccshez képest és ezen a mérkőzésen is a „hivatásosok” tudtak nyerni, most 16–7-re.

A csapatunk így éppen lecsúszott arról a lehetőségről, hogy a 18 országot sűrítő európai ligába kerüljön, hiszen a magyar kvalifikációs versenyen 3. helyezést értünk el. Nagyon szép eredmény, de sajnos éppen csak egy picivel kevesebb, mint a bejutáshoz szükséges bravúr.

Egyáltalán nem szomorkodunk, így is meglepően jól szerepeltünk! Nekünk majd a TippmixPRO hazai ligában és az ESEA nemzetközi szintéren kell igazán bizonyítanunk. Ez a mostani megmérettetés még egy picit magas léc nekünk, viszont a fejlődés nagyon erősen látszik, hiszen tavaly a „bullpeek” csapatától is kikaptunk már az első körben, nemhogy a nagy BP5-öt ellen hozzunk félidőt. Én rendkívül büszke vagyok a csapatra

– mondta Szabella Olivér a mini-torna után.