Nem született gól a Haladás meccsén

Nem született gól a Haladás meccsén

Magas színvonalú és változatos találkozót játszott a Haladás.

A 35. forduló slágermérkőzése, a Haladás–Vasas-összecsapás maradt hétfő esti program gyanánt. Németh Szabolcs a Verpecz – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Csilus, Kiss B. – Tóth Milán, Horváth R. összeállítású együttest küldte pályára. Mindez azt jelentette, hogy Horváth Rajmund, az Illés Akadémia U19-es korosztályának tagja mellett utánpótlásnevelő-centrumunkat Kállai Kevin, Doktorics Áron, Kiss Bence és Tóth Milán képviselte. A padon – többek mellett – Rózsa Dániel kapusedzőnk, illetve Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté, Simut Lucas Mario, Szekér Ádám és Tarján Patrik növendékeink vártak bevetésre.

Kifejezetten magas iramú, helyenként tetszetős játékot láthatott a Rohonci út közönsége. A vasiak inkább távoli lövésekkel próbálkoztak: Tóth Milán és Holdampf Gergő kísérletét megfogta Jova Levente, Csilus Tamás fölé lőtt. A legnagyobb lehetőségünk a 37. percben adódott, ekkor egy szép kombinációt követően Doktorics Áron vitte kapura a labdát balról, ám 6 méterről talán túl nagy gólt akart rúgni, és valamivel fölé ment a labda. Volt Verpecz Istvánnak is védeni valója, egyszer Berecz Zsombor 22 méteres lövését szedte ki a léc alól, és több veszélyes beadásnál is közbe kellett avatkoznia. A szünetre gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok – ám soha rosszabb első félidőt!

A térfélcserét követően is igyekezett dominálni a Haladás, veszélyesen futballoztunk, ám a Vasas-védelem állta a sarat. Ahogy egyébként a miénk is: Verpecznek ebben a félidőben is akadt dolga, de mindent hárított. Amikor pedig kellett, akkor kisegítettük egymást a védekezésben, volt, hogy a kapunk torkában blokkoltunk. Változatos és lüktető volt ez a játékrész is: az utolsó szűk 20 percben már az érződött, hogy a vendégeknek jó az egy pont – és ezt tulajdonképpen el is érték. A 0–0 azt jelenti, hogy a Vasas nem csak feljut, hanem meg is nyerte a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírását.