Nagy vereség tisztáldozattal

Nagy vereség tisztáldozattal

Nem elég, hogy 6–0-ra kikapott U14-es csapatunk, de az egyik meghatározó játékosunk, Horváth Ármin súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett.

Illés Akadémia U14 – Puskás Akadémia U14 0–6 (0–3)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Angler J. (Axnix, 58.), Szakály, Hányi D. (Bogdán, 41), Nyári – Hideg, Mihály, Papp M. (Bosnyák Bence, 58.) – Horváth Á. (Kiss-Szécsényi, 24.), Sánta, Grádvohl (Börczi, 41). Vezetőedző: Nagy László.

A mérkőzés első 15-20 perce teljesen kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Ezt követően viszont teljesen váratlanul egy távoli lövésből vezetést szereztek a vendégek. Nem sokkal később pedig súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett Horváth Ármin, akit a 24. minutumban le is kellett cserélni. A balszerencsés történések pedig folytatódtak, mivel a félidő végjátékában két perc alatt két gólt is kaptunk, így a szünetben már 3–0-ra ment a Puskás.

A második játékrész elején ugyan még reménykedtünk egy szenzációs fordításban, de a felcsútiak már a 46. percben 4 gólosra növelték az előnyüket. A folytatásban pedig még egy öngól, valamint egy újabb pontrúgást követő találat növelte a gondjainkat. A vége így 6–0-s vendégsiker lett.

Az eredmény miatt nagyon csalódott vagyok, mert 6–0-ra kikapni minden korban komoly trauma. Nehéz ilyenkor bármit is megmagyarázni a gyerekeknek. Tanulnunk kell a hibáinkból. A pontrúgások levédekezése még nagyon gyerekcipőben van nálunk. Most azt gyakorolnunk kell. Ezeknél élesebbeknek kell lennünk, főleg a kipattanó labdáknál. Szerintem a hozzáállással nem volt gond. Azt bátran ki merem jelenteni, hogy ennyi különbség nincs a két csapat között. Erről az ellenfél edzője is így vélekedett. Dolgozunk, megyünk tovább. Árminnak jobbulást kívánunk, reméljük, hogy nincs komolyabb baj

– fogalmazott Nagy László vezetőedző.