Túl sok alapemberünk hiányzott

Túl sok alapemberünk hiányzott

Hiába adódott két-három nagy helyzetünk, erősen tartalékos U17-es csapatunk 2–0-ra kikapott Győrben.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia U17 2–0 (0–0)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Baján (Nagy M., 46.), Stefanich, Bolla B. (Horváth B., 87.), Deme – Bonchis (Csörnyei, 69.), Kopácsi B., Smeringa – Takács-Földes (Lehel, 60.), Katona, Wolf. Vezetőedző: Kovács László.

Különböző okokból kifolyólag több meghatározó játékos is hiányzott U17-es csapatunkból, így a győriek némi mezőnyfölényt tudtak kiharcolni az első félidőben. Ugyanakkor a mieink kontrái jóval több veszélyt hordoztak magukban, mint a hazaiak beadásai, illetve távoli lövései. A játékrész legnagyobb ziccere Katona István előtt adódott, ám fejese nem talált utat a Rába-partiak kapujába. Ezen kívül Pistit egy esetben eléggé 11-es gyanús szituációban akasztották, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 0–0-s állásról induló második félidőben ismét akadémistáink veszélyeztettek, de Bolla Bálint beadása után Katona Pisti „csupán” a kapufát találta el. Az 52. percben viszont a hazaiak Babulják Márk találatával megszerezték a vezetést. Ezt követően Kovács László és Nagy József tanítványai komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ám gólt ismét a Rába-partiak értek el: a 63. minutumban Balogh Csongor vette be a kapunkat és ezzel be is állította a 2–0-s végeredményt.

Négy-öt alapemberünk hiányzott erről a mérkőzésről. Viszont 0–0-nál nekünk voltak nagyon komoly lehetőségeink. Ha valamelyik góllal végződik, akkor teljesen másként alakulhatott volna a meccs. Ugyanakkor tény, hogy az egy az egy elleni szituációkban gyengébbek voltunk az ellenfélnél. Ma több jó teljesítményre lett volna szükségünk ahhoz, hogy ne vereség legyen a vége

– értékelte a mérkőzést Kovács László vezetőedző.