Nagy László tanítványai felvették a kesztyűt

Nagy László tanítványai felvették a kesztyűt

Nagy csatában nyert 3–2-re U13-as csapatunk az NK Mura hasonló korosztályú együttese ellen. Akadémistáink nem ijedtek meg a fizikálisan sokkal erősebb szlovénektől és a végén kiharcolták a győzelmet.

Illés Akadémia U13 – NK Mura U13 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)
Illés Aka. U13: Nagy Zs. – Laczó, Hányi, Szakály, Szántó – Hideg, Bosnyák Botond, Tóth D. – Horváth Á., Grádvohl, Axnix. Cserék: Szalai-Horváth – Bosnyák Bence, Marian, Moldován, Tasnádi, Vert Zs. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Horváth Á. 2, Vert Zs.

A két szakmai stáb úgy egyezett meg egymással, hogy 10+1-es felállásban, 4×20 percet játszanak a csapatok.

Az nyitónegyedben sok helyzetet sikerült kialakítaniuk Nagy László tanítványainak, ám ezeket rendre el is hibázták, így 0–0-ás állásnál vonultak a felek az első pihenőre.

A második etapban már a gól is összejött: Horváth Ármin vette be a szlovének kapuját. Erre azonban hamarosan válaszolni tudtak a vendégek, így a félidőben 1–1-es döntetlenre álltak a felek.

A harmadik felvonásban ismét Horváth Ármin szerzett vezetést U13-as együttesünknek, de az NK Mura fiataljainak erre is volt válaszuk.

A záró 20 percben a változatosság kedvéért Vert Zsolt iratkozott fel tőlünk a gólszerzők közé, és mivel az ő találatára már nem tudtak góllal felelni a vendégek, a meccs vége 3–2-es Illés-győzelem lett.

Ebben a mérkőzésben a gyerekfoci minden szépsége benne volt. A szlovének borzasztóan kemény stílusban játszottak. Néha még ennek határát is túllépték. Azt kértem a gyerekektől, hogy vegyék fel a kesztyűt. Ezt pedig meg is tették, így egy férfias, adok-kapok mérkőzés alakult ki. Fizikálisan ugyan sokkal erősebbek voltak, de a mieink nagyon bátrak voltak. Akaratban teljesen rendben voltunk. Sajnos sok technikai hiba volt, de szép megoldás is bőven előfordult. Gratulálok a fiúknak, mert ez egy nagy csatában kiharcolt győzelem volt

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.