Az első félidőben minden eldőlt

Az első félidőben minden eldőlt

Kőkemény mérkőzésen U12-es csapatunk 2–1-es győzelmet aratott az NK Mura fiataljai ellen. A derbi végeredménye már a nagyszünetre kialakult.

Illés Akadémia U12 – NK Mura U12 2–1 (1–1, 1–0, 0–0, 0–0)
Illés Aka.: Schepanski – Reiber, Székely, Szalma – Molnár B., Módly – Németh B., Mihók, lakatos. Cserék: Hajba – Szakács, Dobovánszky. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Mihók (10., 1–1; 30., 2–1)

Nem a legjobban kezdődött a derbi a mieink számára, ugyanis már a 4. percben a hálónkban táncolt a labda: egy távoli szabadrúgás talált utat a bal alsó sarokba. Szerencsére a bekapott gólt követően átvették az irányítást Tóth Zsolt tanítványai és a 10. percben az egyenlítés is összejött: Mihók Martin talált be a szlovének kapujába. Nem sokkal később Molnár Barnabás találta el a kapufát, így viszont a negyed végéig maradt az 1–1-es állás.

A második etap forgatókönyve teljesen hasonlóan alakult, azaz előbb Mihók Martin szerzett egy gólt, majd pedig jött a kapufa, ám ezúttal Lakatos Krisztián szabadrúgása csattant a keresztlécen    . A teljes igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de Schepanski Noah eszén nem tudtak túljárni. Kapusunk több esetben is bravúrral avatkozott játékba.

A 2–1-es vezetésünkről induló harmadik felvonás inkább a kőkemény küzdelemről szólt. Helyzetek csak elvétve adódtak, viszont minden egyes labdáért alaposan meg kellett harcolni. Nem véletlen, hogy ebben a 20 percben nem született újabb gól. A záróetap pedig teljesen megegyezett a harmadikkal. Csupán annyi volt a különbség, hogy a 74. percben büntetőhöz jutottunk, azt viszont Molnár Barnabás nem tudta gólra váltani, így pedig maradt a 2–1-es Illés-siker.

Az első félidő szerintem teljesen rendben volt. Rengeteg helyzetünk adódott egy nagyon jó csapat ellen. Igaz az ő kontráik is veszélyesek voltak. Kellettek a bravúrok Schepanski Noahtól. Ettől függetlenül jobb helyzetkihasználással már a nagyszünet előtt eldönthettük volna a meccset. Az utolsó két etapban inkább a küzdelem dominált. Ott kevesebb volt a futball. A gyerekeket a szívük vitte előre. De az ilyen meccsek is kellenek ahhoz, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, mert végig mentek előre és tették a dolgukat, még annak ellenére is, hogy picit már fáradtak voltak

– nyilatkozta a találkozót követően Tóth Zsolt vezetőedző.