Nagy győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás

Nagy győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás

A hetedik helyre léptek fel a zöld-fehérek.

Negyedjére sem változtatott Michal Hipp: a Haladás az MTK ellen is Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Derekas, Rácz, Doktorics – Borvető összeállításban futott ki. A Merkantil Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén tehát Bosnjak Predrag egyéni képző edzőnk mellett az Illés Akadémia-növendékeit Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron képviselték. A kispadon – többek között – Mursits Roland, Tóth Máté, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik vártak esetleges bevetésre.

A találkozón az MTK kezdett veszélyesebben, de még az üres kapuba sem tudtak betalálni. Aztán a 18. percben Simut Mario szabadrúgását nem tudta megfogni az MTK kapusa, Németh Milán és Csilus Tamás robbantak a labdára, amit a csapatkapitány juttatott a hálóba, 1–0. Az első félidő hajrájában Rácz Barnabás remek cselek után pontosan adott középre, Csernik Kornél pedig a bal felső sarokba bólintott, 2–0.

A szünet után is gólt ünnepelhetett a Haladás publikuma. Doktorics Áron passzával Rácz Barnabás lépett be a 16-oson belülre és nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot, 3–0. Ezek után bizonyította klasszisát az MTK: Futács Márk három perc alatt duplázott, így szűk félórával a meccs vége előtt 3–2-t mutatott az eredményjelző-tábla. Jöttek is a kék-fehér akciók, az ívelések, ám állta a sarat a Hali-védelem, így sorozatban harmadik győzelmét aratta a szombathelyi csapat.

A tabella 7. helyére kúsztak fel a vasiak.