A spanyolok már túl nagy falatnak bizonyultak

A spanyolok már túl nagy falatnak bizonyultak

Teljesen megérdemelt 2–0-s győzelmet aratott az U17-es hispán válogatott a magyar csapat ellen, melyben Katona István a hosszabbítás perceiben lépett pályára.

A 2023-as hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es nemzeti csapatunk roppant rangos nemzetközi tornán szerepel itthon, melynek első fordulójában 3–3-as döntetlent ért el a kontinens legjobbjai közé tartozó portugálok ellen. A második körben egy újabb nagyágyú, a spanyol gárda várt a mieinkre. Az újabb balmazújvárosi derbit az Illés Akadémia támadója, Katona István bevetésre várva a kispadon kezdte.

A meccs aztán nem egészen úgy alakult, ahogyan azt reméltük, ugyanis az első félidőben szinte végig a hispánok diktálták a tempót. Csak a szerencsén és az amúgy a Barcelona korosztályos csapatát erősítő Yaakobishvili Áron nagy védésein múlott, hogy nem kerültünk hátrányba. A mieink szórványos kontrái pedig nem hordoztak komolyabb veszélyt magukban, így a szünetben 0–0-ra álltak a küzdő felek.

Térfélcsere után is a vendégek maradtak támadásban és a 62. percben meg is szerezték a vezetést: egy jobbról érkező beadást a 21-es mezben szereplő Agirreburualde helyezett a hálóba. Némi meglepetésre a 75. perc táján több lehetőségünk is adódott az egyenlítésre, ám a helyzetek kimaradtak, egy esetben pedig a játékvető sípja maradt néma egy erősen 11-es gyanús szituációban. Aztán a hosszabbítás elején Belvon Attila szövetségi edző pályára küldte Katona Pistit is, ám gólt nem a mi támadónk szerzett, hanem a spanyolok 10-ese: Yamal egy jogos büntetőt értékesítve állította be a 2–0-s végeredményt.

A magyar csapat a harmadik fordulóban, október 19-én szerdán immár Debrecenben a hollandokkal találkozik majd. A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik majd.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu