Nagy árat fizettünk a kihagyott helyzetekért

Nagy árat fizettünk a kihagyott helyzetekért

Leány U17-es csapatunk a mérkőzés elején még jobban játszott ellenfelénél, de az utolsó negyedórában négy gólt szerző MTK Budapest végül nagy gólkülönbséggel nyert.

Illés Akadémia-Viktória U17 – MTK Budapest U17 0–5 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. (Spilenberg M., 46.) – Németh Z., Ceglédi B., Stadler K. (Giczi K., 46.), Simon E. (Csarnai Z., 75.) – Nagy B. (Tóth L., 85.), Mesterházy I. (Bukor Z., 56.), Hajdú P. – Gyócs-Németh C., Csombor L. (Váraljai V., 85.), Lakatos L. (Farkas B., 46.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

Az MTK Budapest az első csapat, amely ellen úgy léphetett pályára leány U17-es csapatunk, hogy a két gárda ebben a bajnokságban már találkozott. Augusztus végén, Budapesten, 3–1-re nyertek akadémistáink – hasonló, jó eredményben reménykedtünk ezúttal is. Ezen a találkozón viszont – annak ellenére, hogy jól, helyzeteket kialakítva kezdték a lányok a mérkőzést – ahogy teltek a percek, egyre inkább érezhető volt, hogy „baj” lesz. Bő hatvan perc után az MTK-s Kiss Szonja találata törte meg a gólcsendet, a hajrában pedig a vendégcsapat egymás után lőtte a gólokat. Látszott, ez nem a mi napunk, ez most egy olyan mérkőzés, amelyen a fű is kék volt. Van ilyen, sokat kell dolgozni és előre nézni!

Alakítottunk ki helyzeteket a mérkőzés elején, de sajnos ki is hagytuk azokat. Ennek az lett a következménye, hogy a magabiztosságunk megingott és egyre inkább felhoztuk a meccsbe az MTK-t. Érezhető volt, tartunk tőle, hogy bele fogunk hibázni a játékba, ezért nem mertünk felvállalni döntéseket, illetve rossz döntéseket hoztunk. A második félidőre próbáltunk megnyugodni, de ma sajnos nem volt elég tiszta a fejünk és nem is voltunk kellőképpen agresszívak. A bekapott gól hozott némi változást, futottunk az eredmény után, de fásultságot, bizonytalanságot éreztem ma a csapaton – azon a csapaton, amelyik ennél lényegesen jobb teljesítményre képes. Sajnos vannak a futballban olyan mérkőzések, amelyeken, ha megfeszülünk, akkor sem érünk el sikert. Ez most ilyen volt, de nem dőlünk a kardunkba, újjáépítjük magunkat

– értékelt Győrffy Mátyás.