A futball most nem volt igazságos a leány U15-tel

A futball most nem volt igazságos a leány U15-tel

A mieink végig nagyot küzdöttek, vezettek, majd egyenlítettek az MTK ellen, a hajrában azonban a fővárosiak megszerezték a három pontot érő találatot.

Illés Akadémia-Viktória U15 – MTK Budapest U15 2–3 (0–0)
Illés Aka.-Viktória:
Takács M. – Imre A., Sági F., Lukács K., Gulyás Dzs. – Gulyás Sz., Alasz H., Licskai L. – Ferenczi H. (Kóródi A., 71.), Gulyás L. (Harmath R., 57.), Bihari P. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Gulyás L. (43., 1–0), Alasz H. (70., 2–2)

Két héttel ezelőtt véget ért a leány országos utánpótlás-bajnokságok első köre, csapataink így a szezonrajthoz hasonlóan ismét az MTK együtteseivel mérkőztek meg. U15-ös korosztályunk az első fordulóban egy gólzáporos, de vesztes 8–4-es mérkőzést játszott a kék-fehérekkel, így aztán volt miért visszavágni.

A találkozó elején a vendégek valamivel aktívabbak voltak, többet jártak a kapunk előtt, ezt követően viszont szépen fokozatosan vettük át a játék irányítását és az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Szépen építettük a támadásainkat, jól bontottuk meg ellenfelünk védelmét a széleken, amikből helyzeteket is tudtunk kidolgozni. Közel jártunk ahhoz, hogy betaláljunk, a fölény azonban gólban nem mutatkozott meg, így aztán 0–0-ról várhatták a csapatok a folytatást. Mindössze három perc telt el a második félidőből, amikor viszont már megzörrent a budapestiek hálója, Gulyás Lorina volt eredményes (1–0). A bekapott gól felébresztette a vendégeket, akik fizikálisan próbáltak fölénk nőni, párharcokat kierőszakolni, ráadásul öt perc leforgása alatt kétszer is betaláltak, így 1–2-nél már náluk volt az előny. A mieink nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot, minden egyes labdáért hatalmasat harcoltak egy pillanatig nem tettek le arról, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Ennek aztán egyenlítés lett az eredménye, a 70. percben Alasz Hanna iramodott meg egy remek indítással, majd gurított okosan a jobb alsó sarokba, 2–2-re módosítva ezzel a mérkőzés állását. Így érkeztünk el az utolsó tíz perchez, amely a vendégek számára alakult jobban: a 76. percben egy sarokrúgás után a harmadik találatukat is megszerezték, amivel ismét ők álltak közelebb a három pont megszerzéséhez. Hátrány és fáradtság ide, hátrány és fáradtság oda, mindent egy lapra feltéve rohamoztunk a hátralévő időben, meg is volt a lehetőségünk, hogy az egyik pontot itthon tartsuk, másodszor azonban már nem sikerült egyenlítenünk, az MTK győzelemnek örülhetett.

Az értékelést mindenképpen azzal szeretném kezdeni, köszönjük szépen Takács Mírának, hogy elvállalta, hogy beáll a kapuba. Alaposan fel kellett forgatni a csapatot, sokan nem az eredeti posztjukon játszottak, ennek ellenére egy szavam sem lehet senkire. Egy nálunk fizikálisan erősebb csapattal találtuk magunkat szemben, de az első játékrészben remekül játszottunk, sajnálom, hogy a három-négy helyzetünket nem tudtuk gólra váltani. A folytatás már nem volt annyira dinamikus, elfáradtunk, úgy éreztem, hogy ameddig az MTK tudott frissíteni, addig mi az utolsó erőtartalékainkat mozgósítva csúsztunk-másztunk. A sok hiányzó ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra, összefogva, keményen dolgoztunk, jól is játszottunk, a dicséretes mutatott játék alapján a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna

– értékelt a mérkőzés után Ferencsik Evelin.