Muravidéki vereség

Muravidéki vereség

Kikapott Lendván az Illés Akadémia U16-os csapata.

NK Nafta Lendva U17 – Illés Akadémia U16 2–0 (2–0)
Illés Aka. U16: Németh H. (Kovács Á., 46.) – Bonchis (Horváth B., 65.), Stefanich, Deme, Szentkirályi – Vér K., Baranyai, Balikó – Takács-Földes, Sabia, Lehel. Vezetőedző: Németh Richárd.

Idősebbek – volt, aki két évvel – és erősebbek voltak a lendvaiak, ám ezen a szerda estén a mieink játszottak fölényben. A kapuk előtt sajnos hiányzott belőlünk a határozottság. A lendvaiak egy szerencsésnek mondható találattal szerezték meg a vezetést, majd egy kontrából még a szünet előtt kettőre növelték előnyüket. A fordulást követően sem változott a játék képe, ám abban igen, hogy most már el-eljutottunk a lendvai 16-osig, de gólt nem tudtunk rúgni ma.

Igazából mindkét félidőben mi birtokoltuk többet a labdát. Ők az átmenetekre rendezkedtek be. Az első félidőben nem tudtuk felvenni a sorok között a labdát, nem tudtunk a középső zónán túljutni – ám amikor sikerült, akár gólt is szerezhettünk volna. Mégis ők jutottak előnyhöz: egy szöglet utáni kipattanóból és egy kontrából találtak be. Meglátásom szerint a fizikai erő mellettük, a futballtudás viszont mellettünk szólt. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, hatékonyabb lett az előrejátékunk, többször ott voltunk a 16-osukon, de nem volt eléggé improvizatívak. Ők továbbra is csak kontráztak, de ebben a periódusban ezt már jól védekeztük le. Voltak hibáink, de sok pozitívumot is láttam, és külön örömteli, hogy visszakaptam, amit az edzéseken gyakorlunk

– értékelt a mérkőzést követően Németh Richárd.