Bolla Bálint képviselte akadémiánkat az U16-os válogatottban

Bolla Bálint képviselte akadémiánkat az U16-os válogatottban

A keret összekovácsolása volt talán a legfontosabb célja annak a négynapos összetartásnak, melyre Telkiben jöttek össze a korosztály legtehetségesebb játékosai. Legközelebb szeptemberben rendeznek számukra edzőtábort.

Belvon Attila szövetségi edző összesen 26 ifjú labdarúgó részére küldött meghívót az összetartásra. Az Illés Akadémiáról Bolla Bálint került be a bő keretbe.

Természetesen óriási megtiszteltetés volt, hogy meghívást kaptam az U16-os válogatottba. Odafelé volt bennem egy kis félsz, mivel tőlünk ezúttal egyedül én utaztam Telkibe. De aztán ott mindenki nagyon barátságosan fogadott. Egy Vidi-játékosssal kerültem egy szobába

– vágott rögtön a dolgok közepébe utánpótlásképző centrumunk 2006-os születésű tehetsége. Elmondása szerint a szakmai stáb a keret összekovácsolására helyezte a fő hangsúlyt. Ennek megfelelően a gyakorlások is inkább a lazább kategóriába tartoztak. Volt viszont két „mérkőzésjáték”, melyeken azért mindenki megpróbálta odatenni magát.

Engem a két meccsen 6-os és 8-os pozícióban szerepeltetett a szövetségi edző. Nagyon élveztem a játékot és cseppet sem mellékesen, nem is ment rosszul. A szakmai stáb elmondása szerint sok jó dolgot csináltunk, annak ellenére is, hogy még nem éreztük egymás mozgását, játékát. Természetesen hibák is voltak, de azok kijavítására lesz majd lehetőség. Bízom abban, hogy a szeptemberre tervezett kétnapos összetartásra is meghívást kapok majd. Ennek érdekében mindent meg is fogok tenni

– zárta szavait Bolla Bálint.

A korosztály számára a szövetség idén még nemzetközi edzőmérkőzéseket is tervez. Ha minden igaz, akkor az ukránokkal, a dánokkal és a szlovénokkal csapnak majd össze a fiataljaink.