Muraszombaton szerepelt az Illés Akadémia U8

Muraszombaton szerepelt az Illés Akadémia U8

A szerencsével hadilábon álltak Pados József tanítványai.

Az U8-as korosztálynak kiírt Avto Rajh Open nemzetközi tornán indult el a Pados József vezette Illés Akadémia. A találkozók játékideje 1X15 perc volt, 6+1-es felállásban, számunkra szokatlanul nagy méretű pályán, és nagyobb kapura játszottunk. A mieink csoportküzdelmek során a szlovén NS Aluvar Beltincitől 2–0-ra kaptak ki, az NK Celjétől 3–2-re, és az ugyancsak szlovén NK Drava Ptujtól 1–0-ra. Az egyenes helyosztókon aztán az NK Roho VBO 2–1-re győzött le minket. A 7. helyért ismét a Beltincivel kerültünk össze, akiktől nagy csatában 4–3-ra kaptunk ki.

Nyolc fővel dolgozott a muraszombati eseményen Pados József: Fazekas Benedict, Francsics Máté, Henc Dénes, Gyöngyösi Ruben, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő és Nagy-Szabó Benett Péter alkották a keretet.

Megismerhettünk egy másik stílust a mai napon: annak ellenére, hogy szokatlanok voltak számunkra a körülmények, jó erőfelmérőnek bizonyult ez a torna. A sorsolás kapcsán szlovén csapatok kerültek az utunkba, így ellenünk mutathattuk meg tudásunkat. Örülök, hogy egy más környezetben, más játékstílus ellen szerepelhettünk – látszott, hogy mi ennek több folyamatnak is az elején tartunk. Rendkívül pozitív volt, hogy a labdakihozatalok jól működtek, amire pedig felhívtam többször is a gyerekek figyelmét, hogy nagyobb harciasságra van szükség, méghozzá a kezdősípszótól! Ugyanis legtöbbször mindig csak a bekapott gól után kezdtünk el agilisabban játszani. A legfontosabb azonban az, hogy a gyerekek minden egyes mérkőzést élveztek

– értékelt Pados József a tornát követően.