Mi kihagytuk a helyzeteinket, ellenfelünk megbüntetett minket

Mi kihagytuk a helyzeteinket, ellenfelünk megbüntetett minket

Második találkozóját is elveszítette az Illés Akadémia U19.

NK Lokomotiva Zagreb U19 – Illés Akadémia U19 5–0 (3–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh (Pataki, 50.) – Mayer, Halász, Kovács B., Stifter (Szentkirályi, 55.) – Bonyhárd (Mozsár, 45.), Kovács P., Horváth J. (Smeringa, 55.) – Szvoboda (Frák, 36.), Ötvös, Pruska. Vezetőedző: Horváth András.

A 22. alkalommal megrendezett Turopolje Trophy második napjának mérkőzésén az Illés Akadémia U19 a zágrábi Lokomotivával játszott. A meccs előtt tudva levő volt: a győztes továbbjut az egyenes kiesés szakaszba. Hiába alakított ki hasonló számú helyzetet a két együttes, a gólokat a horvátok szerezték: míg mi kihagytuk a lehetőségeinket, addig a zágrábiak nem hibáztak elől: akcióból és egy könnyű síppal befújt 11-es után is betaláltak. A mieink hozzáállásával nem volt gond, de a védelmi zónában elkövetett hibákat megbüntették a horvátok és megnyerték a találkozót.

Ami eddig jellemzett minket, miszerint jól védekezünk – egyéni és csapatszinten is – ezt ebben a két napban nem tudtuk bemutatni. Ma a felnőttesebb futballt képviselő, jó képzést kapó horvát csapat ellen kevés esélyünk volt emiatt. Gyakorlatilag hétfőtől újrakezdjük a fegyelmezett védekezés alapjait, a hangsúlyt egyértelműen erre kell helyeznünk, kiegészítve a megbeszélt taktika betartásával – jókor jött a pofon számunkra a bajnoki szünetben. Fontos, hogy tétmeccsen ezeket ne kövessük el, ez egyébként eddig nem volt ránk jellemző, ezért is hasznos volt ez a két nap. Az út, azaz a bajnokság elején járunk, hiába állunk nagyon jól a pontvadászatban, a most felszínre került hibákat villámgyorsan ki kell javítanunk

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.