U17-es lányaink újabb idegenbeli skalpot gyűjtöttek be

U17-es lányaink újabb idegenbeli skalpot gyűjtöttek be

Csapatunk az Alföldön is rendkívül magabiztos idegenbeli győzelmet aratott, ezúttal 3–1-re diadalmaskodtunk.

St. Mihály FC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–3 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Nagy B. (Csarnai Z., 85.), Takács M. (Varga Zs., 79.), Müller Zs., Giczi K. – Sági F.,  Csombor L., Szilvási N. – Polovics D., Tóth L.B. (Bukor Z., 60.), Licskai L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők:
Takács M. (6., 0–1), Szilvási N. (28., 0–2), Csombor L. (76., 1–3)

U19-es, valamint U15-ös csapataink után az U17-es lányokon volt a sor, hogy megmérkőzzenek a Szeged együttesével a bajnokság 8. fordulójában. Úgy is kezdhetnénk a beszámolót, hogy lemásoltuk az elmúlt heti, MTK elleni kezdésünket, hiszen itt is nagyon korán sikerült megszereznünk a vezetést.  Ráadásul ugyanúgy Takács Míra volt eredményes, ugyanúgy egy rögzített játékhelyzet után, ahogyan az a fővárosban történt. Kontrolláltuk, irányítottuk a mérkőzést. Majd jött az újabb momentum, amitől déjà vu érzésünk lehetett, méghozzá a 28. perc és Szilvási Nelli párosítása! Középpályásunk az MTK elleni találkozóhoz hasonlóan ugyanúgy betalált ebben a minutumban, ezúttal egy szép átlövéssel sikerült megdupláznia előnyünket. A szünet előtt közvetlenül aztán egy centerezés után szépíteni tudott a Szeged, így aztán egygólos előnnyel mehettünk pihenőre. Hiába volt „csak” 2–1 ide, kézben tartottuk a mérkőzést, fegyelmezettek, koncentráltak voltunk. A 76. percben egy szélről belőtt labda után Csombor Luca pazarul fordult le védőjéről, majd higgadtan váltotta gólra a helyzetet, ezzel pedig be is állította a végeredményt!

Nagyon értékes győzelmet arattunk. Tudtuk, hogy egy roppant nehéz mérkőzés vár ránk. Annak ellenére, hogy természetesen most is a saját játékunkat igyekeztünk játszani, fel kellett készülni ellenfelünk erősségeire is. Kielemeztük őket és jó volt látni, hogy amiket kértünk a lányoktól, azokat megfogadták, betartották a mérkőzés során. Érezhetően ellenfelünk is komolyan vette a mérkőzést és tudták, mit szeretnének játszani ellenünk, de jól kontrolláltuk a játékot. Most is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amiből hármat sikerült értékesíteni. Gratulálok a lányoknak az újabb idegenbeli győzelemhez

– foglalta össze a szegedi kilencven percet Faggyas Milán vezetőedző