Most Huni kezdett, Zalán és Ármin csereként állt be

Most Huni kezdett, Zalán és Ármin csereként állt be

A szerdai 5–0-s vereséget követően ezúttal 2–0-ra kapott ki a dánoktól U18-as válogatottunk, melyben ezúttal Horváth Hunor játszotta végig a meccset, míg Kállai Zalánt a 66., Szijjártó Ármint pedig a 90. percben küldte pályára Oross Márton szövetségi edző.

Rendkívül sűrű programot bonyolít le a szeptemberi Eb-selejtezőkre hangoló U18-as labdarúgó-válogatottunk, mely keretének Horváth Hunor, Kállai Zalán és Szijjártó Ármin személyében három akadémistánk is tagja. Oross Márton legénysége a héten kétszer is összemérte tudását a rendkívül jó erőkből álló dán csapattal. A mieink szerdán egy kifejezetten gyenge végjátéknak köszönhetően 5–0-ra kaptak ki a skandinávoktól, ma pedig az első félidő sikerült rosszul, amiben kétszer is megzörgették az északiak egykori akadémistánk, Simon Barnabás hálóját. A második játékrészben aztán már határozottan jobban játszottak a magyarok, de ez a szépítéshez nem volt elegendő. Korosztályos válogatottunkban ezúttal Horváth Hunor kezdőként végig a pályán volt, Kállai Zalánt pedig a 66., míg Szijjártó Ármint a 90. percben aktivizálta a szövetségi edző.

Épül a csapat, most az előző találkozó tapasztalatait is fel tudtuk használni. Ugyanabban a stílusban játszottunk, igyekeztünk magasan letámadni és labdákat szerezni. Ez az első 20 percben sikerült is, majd kissé leültünk és az ellenfél fölénk nőtt, ekkor kaptunk két gólt. A második félidőben kezdeményezők voltunk, igyekeztünk többet birtokolni a labdát és kombinatívak lenni. Helyzeteket is dolgoztunk ki, a magas letámadásokban viszont volt veszély, ezekből az ellenfél meg tudott indulni. Azonban nem estünk pánikba és több gólt nem kaptunk. Hosszú ez az edzőtábor, négy mérkőzést is játszunk. Azt a célt tűztem ki magunk elé, hogy minden találkozón fejlődjünk, ez most sikerült. A mai meccs  előtt azt kértem a fiúktól, hogy szervezetten, egységesen, fegyelmezetten és nagy szívvel futballozzanak és ez megvalósult. A következő ellenfeleink is dinamikus csapatok lesznek. Szeretnénk, hogy az Eb-selejtezőre erőnlétben és szervezettségben is felkészüljünk

– nyilatkozta a 2–0-ra elveszített találkozó után Oross Márton szövetségi edző.

Az U18-as válogatottunk a jövő héten is kétszer lép majd pályára. Svédországban kedden a finnek, míg csütörtökön a házigazdák lesznek a mieink ellenfelei.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu