Csapatjáték, szép gólok, győzelem a stadionban

Csapatjáték, szép gólok, győzelem a stadionban

Az Illés Akadémia U13 remek futballal rukkolt ki a Rohonci úton.

Illés Akadémia U13 – Gyirmót SE Győr 3–0 (1–0, 1–0, 1–0, 0–0)
Illés Aka. U13:
Varga N. – Tasnádi, Gurzó, Tóth D. – Bosnyák Botond, Hideg – Angler, Grádvohl, Horváth Á. Cserék: Laczó, Moldován, Szakály, Szántó, Marian, Bosnyák Bence. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Horváth Á. (19., 1–0; 38., 2–0), Bosnyák Botond (54., 3–0)

Az Illés Akadémia hetedik korosztályaként – a fiúk között hatodikként – lépett pályára a Haladás Sportkomplexumban az U13-as korosztályunk. Nagy László együttese szikrázó napsütésben kezdhette a játékot és az első 20 perc a gyirmótiak térfelén folyt. Parádézott a vendégkapus, ziccert, lövéseket és büntetőt is hárított. Aztán az utolsó előtti percben megtört a jég: szép passzolgatás után Horváth Ármin 8 méterről kissé éles szögből a jobb alsóba lőtt, 1–0.

Domináltunk a második negyedben is, a koreográfia pedig hasonlatos volt az elsőhöz, hiszen megint a végjátékban találtunk be: eredményes volt a letámadásunk, aminek végén Horváth Ármin balról higgadtan lőtt a hosszúba, 2–0.

A nagyszünetet követően is a Gyirmót térfelén zajlott a játék. Az 54. percben Bosnyák Botond hámozta át magát a védőkön és a kapus lába között lőtt a rövidbe, 3–0.

Ebben a periódusban, illetve a zárónegyedben aztán akadt dolga Varga Noelnek is, aki hárított nagy gyirmóti helyzetnél és lövésnél is, illetve magabiztosan jött ki a szögletekre, beadásokra. A hőség sokat kivett a csapatokból. A mienk teljesen megérdemelten győztek.

Kegyetlen nyári melegben az első három negyedben nagy iramot diktáltunk. A győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben. Volt jó periódusa a gyirmótiaknak is, de kontrolláltuk a meccs. Sok-sok helyzetünk volt, szép gólokat szerezünk – ám a végére mindkét csapatból sokat kivett a hőség. Szívvel-lélekkel fociztunk és szép győzelmet arattunk

– nyilatkozta Nagy László a mérkőzést követően.