Mohos Barnabás betalált, a Haladás győzött

Mohos Barnabás betalált, a Haladás győzött

Szépségdíjas gólt szerzett az Illés Akadémia növendéke!

A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bolla – Csernik, Szakály – Horváth R., Rácz B., Mohos – Kelemen tizeneggyel vágott neki a tiszakécskei mérkőzésnek a Haladás, azaz az Illés Akadémia korábbi növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Szakály Attila, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás és Mohos Barnabás kezdett. A kispadon először lehetett ott Kostyák Rajmund, mellette pedig Frák Marcell, Simut Mario Lucas, Katona István, Horváth Arnold, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik képviselte az Illés Akadémia jelenét és közelmúltját.

A hazaiaknál egykori tanítványaink közül Szekér Ádám a kezdők között, míg Kiss Ágoston, Winkler András és Gyurján Bence a cserék között kapott szerepet.

A 12. percben egy szabadrúgás után Kelemen Marko háttal a kapunak állva lövésre készítette le a labdát Mohos Barnabásnak, aki 20 méterről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba! Negyedik NB II-es találkozóján az első gólját szerezte a ballábas játékos! Az első félidő utolsó tíz perce a hazaiakról szólt: szabadrúgásból és egy bedobás utáni kipattanóból is eredményesek tudtak lenni, így 45 perc után 2–1-re vezettek.

Alekszandar Jovics hármat is cserélt a szünetben, pályára lépett Jancsó András és Simut Mario Lucas is. Bő egy óra játék után emberelőnybe került a Haladás, de nem sokkal később 11-est kapott a Tiszakécske! Verpecz szögletre ütötte a kapu bal felébe tartó lövést! A bajnokságban először Tarján Patrik is beállt a Haladásban. A 81. percben egy remek Simut–Nyíri-kombináció után utóbbi harcolt ki büntetőt, amit Rácz Barnabás értékesített, 2–2! A slusszpoén pedig a 90+5. percben jött el: ismét a jobb oldalról érkezett a beadás, Nyíri Vince tekerését Kelemen Marko egy védővel a nyakán közvetlen közelről a hálóba pöckölte, így a zöld-fehérek 3–2-re győztek! A játékvezető öngólként könyvelte el a találatot. A Haladás fordulatos mérkőzésen aratta első sikerét a 2023/2024-es bajnokságban.

Úgy gondolom, küzdelmesen kezdődött a mérkőzés, a hazaiak a párharcokat erőltették. 1–0 után felbátorodtak a kécskeiek, és bizony meg is fordították az eredményt. A második félidőre alaposan feltüzelt bennünket a vezetőedző, hajtott bennünket, hogy megfordítsuk a meccset! Ez pedig meg is valósult és begyűjtöttük a három pontot! Örülök, hogy megszületett az első felnőtt bajnoki találatom is. A szabadrúgásnál a feladatom a kipattanó volt: a kifejelt labdát Kelemen Marko szerezte meg, kértem a lekészítését, még egy kicsit fel is emelte, így igazán látványos gól lett belőle. Négy nap alatt kétszer is a kezdőcsapat tagja lehettem, jól éreztem magam a pályán, ma pedig góllal segíthettem a csapatot, ezért is nagyon boldog vagyok

– mondta a tiszakécskei találkozót követően Mohos Barnabás.