Mindössze egy gól született az egykapuzásból

Mindössze egy gól született az egykapuzásból

Megismétlődött a veszprémi meccs: ziccerek sokaságát hagytuk ki.

Illés Akadémia U13 – Veszprémi FC USE U13 1–2 (1–0, 0–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka. U13: Varga N. – Szakály, Angler, Tóth D. – Bosnyák Botond, Hideg – Tasnádi, Bosnyák Bence, Marian. Cserék: Hányi, Laczó, Moldován, Hideg, Grádvohl, Horváth Á., Gurzó, Axnix. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Hideg (16., 1–0)

Eddig kétszer találkozott a két együttes: előbb Szombathelyen mi győztünk 3–0-ra, majd idegenben a Veszprém diadalmaskodott 2–0-ra. Ezúttal mi játszottunk fölényben és alig telt el az első negyedóra, amikor előnybe kerültünk. Egy megrajzolt támadás után Hideg Botond talált be, 1–0. Bőven volt még helyzetünk, tulajdonképpen egykapuztunk. Egy mélységi megindulás után Moldován Levente szép mozdulattal emelte át a kapust, ám mindenki meglepetésére les miatt a vendégek jöhettek. A játék képe később sem változott, ám a kapufáról mindig kifelé pattant a labda, vagy a rendkívüli fizikai paraméterekkel megáldott veszprémi kapus brillírozott. Az utolsó negyedben két kapuralövéssel megfordította az eredményt a vendégcsapat és ezzel megnyerték a mérkőzést.

A találkozó előtt a srácokkal arról beszéltünk, hogy nem lehet még egy olyan meccs, mint a veszprémi, ahol 20 ziccert alakítottunk ki és 2–0-ra kaptunk ki. Ma mégis ez történt… Hat kapufát rúgtunk, emellett rengeteg lehetőségünk volt. Defenzívek voltak a veszprémiek, nagy kapusuk volt, aki ezt az 5X2-es kaput befedte. Az ellenfél az utolsó 20 percben egy ajándékba kapott szabadrúgás után egyenlített. Mi ezek után is támadtunk, elveinket fel nem adva, ám gólt nem sikerült lőni – míg pár perccel a vége előtt egy eladott labda után a második kapuralövésük is betalált, így 2–1-re nyertek. Vigasztalni kellett a srácokat, jól játszottunk, ám igazságtalan volt ma is a foci – de remélem, hogy ez később visszahozza az árát

– nyilatkozta Nagy László a mérkőzést követően.