Mindkét félidőt 1–0-ra hozták U15-öseink

Mindkét félidőt 1–0-ra hozták U15-öseink

Megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak Németh Richárd és Varga Roland tanítványai Karintiában.

Austria Klagenfurt U15 – Illés Akadémia U15 0–2 (0–1)
Illés Aka. U15.: Őri K. – Kiss B., Bolla Á., Kelemen, Hende – Meskó, Krone, Söptei – Virág, Sipos-Kiss, Szele. Cserék: Varga B. – Tasnádi, Molnár L., Szücs, Markó, Klement, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Kelemen (25., 0–1), Meskó (62., 0–2)

Határozottan  jól indította karintiai vendégjátékát U15-ös csapatunk, ugyanis már az első bő negyedórában is több gólszerzési lehetőség adódott akadémistáink előtt, akár már 3–0 is lehetett volna ide. A 25. percben viszont már összejött a vezetés megszerzése: egy szöglet utáni variációt követően Söptei Bálint adta középre a labdát, a középen helyezkedő Kelemen Mirkó pedig a lecsorgó lasztit továbbította a hálóba. A folytatásban is akadémistáink birtokolták jóval többet a játékszert, a hazaiak főként hosszú indításokkal próbálkoztak. Ám mivel több találat már nem esett a szünetig, maradt az 1–0-s Illés-előny.

A félidőben az osztrák gárda több minőségi cserét hajtott végre, így kiegyenlítettebb lett a játék. Kisebb lehetőségek mindkét fél előtt adódtak, aztán a 62. percben eldőlt a derbi sorsa: Molnár Levente labdaszerzését követően Tóth Erik ugratta ki Meskó Márkot, aki egy szép csel után alakította ki a 2–0-s végeredményt.

A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Külön pozitívum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Fizikálisan  jól bírtuk az összecsapást, még annak ellenére is, hogy műfüvön kellett játszanunk. Dolgozunk tovább

– fogalmazott Németh Richárd vezetőedző.